Ομάδα Ενηλίκων

Πάντα θα υπάρχει στρες στη ζωή μας, αλλά είναι επιλογή μας το κατά
πόσον θα του επιτρέψουμε να μας επηρεάσει ή όχι. Valerie Bertinelli

Το άγχος είναι ένα εύλογο συναίσθημα και ζωτικό για την επιβίωση. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα ταλαιπωρούνται από το καθημερινό άγχος της σύγχρονης ζωής, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις. Το άγχος συνδέεται με αλλαγές στον τρόπο που σκεφτόμαστε, στον τρόπο που αισθανόμαστε, στη φυσιολογία του σώματός μας και στην συμπεριφορά μας.

Το ομαδικό πρόγραμμα του Τμήματος Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, απευθύνεται σε άτομα που συναντούν δυσκολίες στη διαχείριση του άγχους.

Για μια καθημερινότητα με λιγότερο άγχος!

Πρόκειται για ένα ομαδικό θεραπευτικό πρόγραμμα βασισμένο στις αρχές της γνωσιακής – συμπεριφοριστικής θεραπείας που έχει στόχο να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τη φύση του άγχους, να εκπαιδευτούν για το πώς θα διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα καταστάσεις που το προκαλούν, να μπορέσουν να τροποποιήσουν τους δυσλειτουργικούς τρόπους σκέψης, να εκπαιδευτούν στη διεκδικητική συμπεριφορά και στην επίλυση προβλημάτων. Τα σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα υποστηρίζουν ότι η γνωσιακή – συμπεριφοριστική παρέμβαση έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα στις αγχώδεις διαταραχές και μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Το ομαδικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 συναντήσεις, εβδομαδιαίας συχνότητας, με διάρκεια 2 ωρών, κάθε Παρασκευή 19:30-21:30.

 

Έναρξη: 20/10/2017 – Λήξη: 19/01/2018

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6 άτομα

Συντονίστρια: Ιωάννα Λάτση – ψυχολόγος, εκπαιδευμένη στη γνωσιακή – συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία
Επιστημονικά Υπεύθυνη: Αμαλία Τσόκου, ψυχολόγος

 

Πληροφορίες : Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων (κ. Δωροθέα Παλαιολόγου), τηλ 22710-20000 (εσωτ. γραμ. 3). Εγγραφές έως 12/10/2017.

Event Date 20-10-2017 7:30 pm
Location Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

Βιωματικό σεμινάριο από το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων

με θέμα τη διαχείριση των σχέσεων

Εξερευνώντας τις Σχέσεις !

 

Τι μας διευκολύνει και τι μας δυσκολεύει στις διαπροσωπικές μας σχέσεις; Τι περιμένουμε; Τι είμαστε διατιθέμενοι να δώσουμε; Βελτιώνονται οι σχέσεις; Επικοινωνούμε στους άλλους αυτά που αισθανόμαστε και θέλουμε; Ποιες είναι οι λειτουργικές σχέσεις και πως αυτές βοηθούν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας; Πως συνδεόμαστε με τον εαυτό μας και πως με τους άλλους;

Δείτε εδώ πληροφορίες

Event Date 13-01-2018 5:30 pm
Location Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

ι μας διευκολύνει και τι μας δυσκολεύει στις διαπροσωπικές μας σχέσεις; Τι περιμένουμε; Τι είμαστε διατιθέμενοι να δώσουμε; Βελτιώνονται οι σχέσεις; Επικοινωνούμε στους άλλους αυτά που αισθανόμαστε και θέλουμε; Ποιες είναι οι λειτουργικές σχέσεις και πως αυτές βοηθούν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας; Πως συνδεόμαστε με τον εαυτό μας και πως με τους άλλους;

 

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα δουλέψουμε με βιωματικό τρόπο στο σεμινάριο που διοργανώνει το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κέντρο Παιδιού και Εφήβου.

 

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο;

Απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο ενήλικα ή/και ζεύγος ενηλίκων που επιθυμεί μέσω βιωματικών ασκήσεων να αισθανθεί και να κατανοήσει νέους τρόπους για μια πιο λειτουργική επικοινωνία, που βοηθάει τη σύνδεση με τον εαυτό του και τους άλλους.

 

Διάρκεια: Ιανουάριος 2018 - Μάρτιος 2018, 3 συναντήσεις
(1 Σάββατο/μήνα).
Ημερομηνίες: 13/1/18, 10/2/18 , 10/3/18.
Ώρες διεξαγωγής: 5.30 μμ – 8.30 μμ.
Τόπος: Εγκρεμού 30, Χίος.

 

Συντονίστρια: Σώτη Ζούκα, κλινική ψυχολόγος- συστημική ψυχοθεραπεύτρια, μέλος Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ)
Εγγραφές έως 8/1/2018.

 

Για πληροφορίες, εγγραφές και κόστος συμμετοχής: Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων, κ. Παλαιολόγου Δωροθέα, τηλ. 22710-20000 (εσωτ. γραμμή 3).

Event Date 10-02-2018 5:30 pm
Location Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα ταλαιπωρούνται από το καθημερινό άγχος της σύγχρονης ζωής στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στις αυξημένες προσωπικές, επαγγελματικές, οικονομικές και κοινωνικές απαιτήσεις. Κι ενώ το άγχος είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα που μας βοηθά να επιβιώσουμε και να προσαρμοστούμε στις σημαντικές αλλαγές της ζωής μας, σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα.

Τι είναι λοιπόν, το άγχος; Το άγχος μπορεί να είναι δημιουργικό; Πότε το άγχος γίνεται πρόβλημα; Ποιά είναι τα σημάδια του άγχους; Ποιός είναι ο μηχανισμός του άγχους; Πως μπορούμε να το διαχειριστούμε αποτελεσματικά;

Στο ψυχοεκπαιδευτικό εργαστήρι θα γίνει μία προσπάθεια προσέγγισης και αναγνώρισης του τρόπου λειτουργίας μας απέναντι στο άγχος και ανάδυσης νέων πιο λειτουργικών τρόπων διαχείρισής του.

Δείτε εδώ πληροφορίες

Event Date 12-02-2018 7:30 pm
Event End Date 12-02-2018 9:30 pm
Location Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.