Εκδηλώσεις

Γιορτάζουμε και σας θέλουμε δίπλα μας!

Event Date 12-11-2016 6:00 pm
Location Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, Αθήνα

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων λειτουργίας της και με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, «ανοίγει» στη Βολισσό την «αυλαία» των εορταστικών της εκδηλώσεων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης.

Δημοτικό Σχολείο Βολισσού

15 Μαρτίου 2017 και ώρα 12:00

σε συνεργασία με την διευθύντρια κα Σεζένια Ευγενία.

Ομιλήτριες: Φρροκάϊ Ελβίσα-Φωτεινή, Ψυχολόγος, Πίπα Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός, Δαμασιώτη Μαρία, Νοσηλεύτρια.

Συζήτηση με τους γονείς των παιδιών για το bullying και τη διαφορετικότητα: σκέψεις, ιδέες και εμπειρίες, τρόποι
πρόληψης και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Περισσότερες πληροφορίες: Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, Εγκρεμού 30, 82131, Χίος – τηλ. 22710 20000 (εσωτ. 2), Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Event Date 15-03-2017 12:00 pm
Location Δημοτικό Σχολείο Βολισσού

Η 2η Απριλίου είναι η παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό και την γιορτάζουμε και φέτος παίζοντας bowling!

Το Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό στη Δυτική Αττική «Στην Αυλή του Κόσμου» και το Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης ατόμων με Δ.Α.Φ. «Ηλίανθος», της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, " Κέντρο Παιδιού και Εφήβου" διοργανώνουν για τέταρτη χρονιά φέτος το «Τουρνουά Βowling για άτομα με Δ.Α.Φ. Δυτικής Αττικής» !

Σκοπός είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των ατόμων αυτών στην κοινωνία.

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ.
στο «Royal Bowling» (Τεύθιδος 7, Περιστέρι)

Στο Τουρνουά θα συμμετάσχουν δωρεάν άτομα που εξυπηρετούνται σε δομές ψυχικής υγείας ή/και ειδικής αγωγής της Αττικής, με στόχο τη διασκέδαση και την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία. Όλοι θα κερδίσουν αναμνηστικά μετάλλια και δώρα για την αξιόλογη προσπάθειά τους!

Ο αυτισμός μας αφορά όλους!
Πρόκειται για άτομα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας όπως όλοι μας. Είναι γείτονές μας, μαθητές μας, συμμαθητές των παιδιών μας, συνάδελφοί μας, συμφοιτητές μας, καθηγητές και προϊστάμενοί μας. Κάθονται δίπλα μας στο λεωφορείο, παίζουν στη παιδική χαρά της γειτονιάς μας, ψωνίζουν από το ίδιο σούπερ μάρκετ. Έχεις περισσότερες πιθανότητες από όσες φαντάζεσαι να συναναστραφείς στη ζωή με ένα άτομο με αυτισμό...
Μη κλείνεις τα μάτια, ενημερώσου!

Σας προσκαλούμε να έρθετε και να νιώσετε την χαρά του παιχνιδιού, να συνομιλήσετε με θεραπευτές και γονείς, να μάθετε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αυτισμού αλλά και για το πως μπορεί ο αθλητισμός να βελτιώσει τις δεξιότητες των ατόμων με αυτισμό.

Τα παιδιά με αυτισμό κάνουν "strike" και βγαίνουν νικητές της ζωής!

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, GAZZETTA.GR

Event Date 31-03-2017 10:00 am
Event End Date 31-03-2017 1:00 pm
Location Royal Bowling

Σας προσκαλούμε και φέτος να αγοράσετε τα δώρα σας στηρίζοντας ομάδες που έχουν ανάγκη.

Λαμπάδες, διακοσμητικά, κοσμήματα, κεριά, παραδοσιακά γλυκά με αγνά υλικά. Όλες οι δημιουργίες είναι φτιαγμένες από Παιδιά, Έφηβους, και Νεαρούς Ενηλίκους με αυτισμό που υποστηρίζει το Κέντρο Ημέρας «Αυλή του Κόσμου» και το Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης ατόμων με Δ.Α.Φ. «Ηλίανθος» της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου.

Όλα τα είδη του παζαριού είναι φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι........ άπαντα χειροποίητα! Όσο για τις τιμές είναι τόσο φιλικές, που δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε!

Event Date 01-04-2017 9:00 am
Event End Date 01-04-2017 4:00 pm
Location Πεζόδρομος Περιστερίου

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, με αφορμή την συμπλήρωση 10 ετών λειτουργίας , υλοποιεί μια σειρά ανοιχτών εκδηλώσεων προς το κοινό καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, σε όλο το νομό της Χίου, στα Ψαρά και στις Οινούσσες.

Σταθερά αφοσιωμένη στην αλληλέγγυα πρόσφορα βοηθείας προς τον συνάνθρωπο, οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν με στόχο την αποστιγματισμό και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα ψυχικής υγείας.

Η διαφορετικότητα είναι δύναμη και δικαίωμα στη ζωή!
Γυμνάσιο Καρδαμύλων
Τετάρτη 5/4/2017 - ώρα 10.30 π.μ.
Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Including Samuel» του σκηνοθέτη και φωτορεπόρτερ Νταν Χαμπίμπ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους μαθητές.

Οργανωτική Επιτροπή: Ελένη Πίπα, κοινωνική λειτουργός , Φωτεινή - Ελβίσα Φρροκάι, ψυχολόγος, Μαρία Ρημική, νοσηλεύτρια

Λίγα λόγια για την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου : Ξεκίνησε την λειτουργία της το 2007 και είναι μέρος του προγράμματος «Ψυχαργώς» που στοχεύει στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα. Η λειτουργία της εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες της είναι δωρεάν σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και τις οικογένειές τους, που κατοικούν στα νησιά Χίος, Οινούσσες, Ψαρά. Οι υπηρεσίες της ΚΜΨΥ περιλαμβάνουν Ψυχιατρική Εκτίμηση, χορήγηση και παρακολούθηση φαρμακευτικής αγωγής, υποστηρικτική παρακολούθηση , ψυχολογική υποστήριξη, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, κ.α. Από τον 1ο του 2007 ως 31/12/2016 έχουν εξυπηρετηθεί 2285 ενήλικες, έφηβοι και παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες: Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, Εγκρεμού 30, 82131, Χίος – τηλ. 22710 20000 (εσωτ. 2), Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Event Date 05-04-2017 10:30 am
Location Γυμνάσιο Καραμύλων

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.