Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Podcast #1 // Αποστολία Ξηρομερήσιου - Ψυχολόγος

Το παιδί μου αγχώνεται τί να κάνω; Δεν θέλει να πάει στο σχολείο, πώς να το αντιμετωπίσω; Συχνά καυγαδίζουμε με τον γιό μου; Μπορεί κάποιος να μου δώσει συμβουλές πώς να το διαχειριστώ; 

 

Πολλές φορές ερωτήματα όπως αυτά και τόσα ακόμη απασχολούν τους γονείς. Τί μπορούν να κάνουν;

Ακούστε την Αποστολία Ξηρομερήσιου, Ψυχολόγος Τμήματος Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου

Ξεκινώντας με ένα τηλεφώνημα στο Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, μπορούν να κανονίσουν μια πρώτη συνάντηση με κάποιον ειδικό. Στη συνάντηση αυτή, η οποία διενεργείται από ψυχολόγο, γίνεται η λήψη του αναπτυξιακού ιστορικού του παιδιού. Ο ψυχολόγος ανάλογα με τις πληροφορίες που θα ακούσει, θα αποφασίσει για την πορεία του περιστατικού. Πιθανώς να παραπέμψει σε κάποια αξιολόγηση το παιδί ή να έχει επόμενα ραντεβού συμβουλευτικής κατεύθυνσης με τους γονείς. Έτσι λοιπόν ένα παιδί μπορεί να κάνει παιδοψυχιατρική εξέταση ή μια από τις ακόλουθες αξιολογήσεις: ψυχολογική, μαθησιακή, λογοπεδική, αξιολόγηση ψυχοπαιδαγωγικού, μουσικοθεραπείας, παιγνιοθεραπείας ή πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Μετά το πέρας των αξιολογήσεων η διεπιστημονική μας ομάδα συνέρχεται προκειμένου να αποφασίσει αν υπάρχει ένα πρόγραμμα κατάλληλο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του παιδιού που μπορούμε να προτείνουμε. Η ομάδας μας αποτελείται από κατάλληλα καταρτισμένους θεραπευτές όλων των ειδικοτήτων και περιλαμβάνει: παιδοψυχίατρο, εξειδικευμένους ψυχολόγους- ψυχοθεραπευτές διαφόρων προσεγγίσεων, ειδικούς εκπαιδευτικούς, λογοπεδικούς, ψυχοπαιδαγωγούς, εργοθεραπευτή- βοηθό εργοθεραπείας, μουσικοθεραπεύτρια και παιγνιοθεραπεύτρια. Οι γονείς ενημερώνονται και έτσι το παιδί μπορεί να ξεκινήσει ένα ή και περισσότερα προγράμματα ενδεδειγμένα για τις δυσκολίες του και προσαρμοσμένα στις ανάγκες του. Παράλληλα, γίνονται και συναντήσεις συμβουλευτικής στις οποίες οι ίδιοι έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην άσκηση του γονεικού τους ρόλου. Μην διστάζετε! Απευθυνθείτε σε εμάς για έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση με στόχο την πολύπλευρη γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών σας!

Πληροφορίες: Τμήμα Παιδιών και Εφήβων, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, τηλ 2271020000(εσωτ.1)

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.