Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

H 2η διεθνής συνάντηση του IPAT

Στις 26 και 27 Απριλίου 2021, το πρόγραμμα IPAT - Integrative Parents’ Autism Training – πραγματοποίησε την δεύτερη διεθνή συνάντηση.

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, ως συντονιστής έργου, και οι συνεργάτες του συναντήθηκαν διαδικτυακά, εξαιτίας των περιορισμών που έχουν τεθεί λόγω πανδημία Covid-19, και συντονίστηκαν για την επίτευξη των στόχων του έργου.

ipat 2nd

Το έργο IPAT, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus +, στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με το ρόλο και τη σημασία της γονικής κατάρτισης για τις ανάγκες των αυτιστικών ατόμων. Σκοπός του Προγράμματος είναι να αυξήσει την προσβασιμότητα των γονέων ατόμων με αυτισμό στην εκπαίδευση και να παρακινήσει τους γονείς να χρησιμοποιήσουν μια έγκυρη προσέγγιση αυτο-εκπαίδευσης σε διαφορετικά στάδια της ζωής των ατόμων με αυτισμό, προκειμένου να υποστηριχθούν τα δικαιώματα και η κοινωνική τους ένταξη και να εξαλειφθεί ο στίγμα.

Το έργο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών που εκπροσωπούνται από πέντε οργανισμούς: το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου και την EPIONI από την Ελλάδα, το Autismo Burgos από την Ισπανία, το Πανεπιστήμιο Gaziantep από την Τουρκία και το Controvento Cooperativa Sociale Onlus από την Ιταλία.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από όλες τις ομάδες γονέων (focus groups) παιδιών με αυτισμό, που συγκροτήθηκαν στις τέσσερείς χώρες και όλα τα στοιχεία που αντλήθηκαν από τους γονείς ώστε στη συνέχεια, σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες, να παρουσιαστεί ένα εργαλείο αυτοεκπαίδευσης γονέων παιδιών με αυτισμό διαθέσιμο διαδικτυακά. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου https://ipatproject.eu/ ή επικοινωνήστε στο 210 5771502 ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τον κ. Τορτορέλη (project manager).

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.