Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Δεύτερη συνάντηση για τη συναισθηματική νοημοσύνη στην Τουρκία

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου σε συνεργασία με το 2o Νηπιαγωγείο Αγίου Μηνά, τη Σχολική Σύμβουλο 47ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής και το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου υλοποίησαν με επιτυχία τη δεύτερη συνάντηση του προγράμματος με τίτλο: «Emotional Intelligence for Preschool Pupils - Συναισθηματική νοημοσύνη για μαθητές προσχολικής ηλικίας». Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται για δύο έτη, ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, στα πλαίσια του Comenius Regio του Προγράμματος «Διά Βίου Μάθηση», με Εθνική Μονάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (σύμφωνα με την υπ. αριθμ. σύμβαση 2011-1-GR1-COM13-06773 1).

Συγκεκριμένα, κατά το διάστημα 29/2-4/3/2012 έξι εκπρόσωποι από τους προαναφερόμενους φορείς ταξίδεψαν στο Ικόνιο της Τουρκίας και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του προγράμματος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στα γραφεία του προϊσταμένου της επαρχιακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Ικονίου, του αναπληρωτή προϊσταμένου της επαρχιακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Ικονίου καθώς και σε νηπιαγωγεία του Ικονίου. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις εκπαιδευτικές μεθόδους και το εκπαιδευτικό σύστημα των δύο χωρών. Επίσης, πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση της εφαρμογής της μεθόδου «καρέκλες επίλυσης των συγκρούσεων» από το 2ο νηπιαγωγείο Αγίου Μηνά και το νηπιαγωγείο Selcuk καθώς και της ομάδας γονέων που πραγματοποιείται από το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου στους γονείς του 2ου Νηπιαγωγείου Αγίου Μηνά. Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι αφενός η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών με τέτοιο τρόπο ώστε να επιλύουν τις συγκρούσεις μέσα από συζήτηση και αφετέρου η ενίσχυση αυτής της προσπάθειας και από το οικογενειακό περιβάλλον. Τέλος, μπήκε το πλαίσιο της επόμενης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Ικόνιο 26-30/6/2012.

Σημαντική ήταν και η συμβολή του Δήμου Χίου με την προσφορά δώρων για τους συμμετέχοντες από την Τουρκία και τον οποίο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά.

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.