Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού 2017

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου στην πρώτη γραμμή του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου Αυτισμού...

2017 στη Λάρισα, 13-15/10/2017.

Η Επιστημονική ομάδα των εξειδικευμένων δομών μας στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος παρουσίασε ερευνητικά, κλινικά και θεραπευτικά δεδομένα, μέσα από ομιλίες στρογγυλής τραπέζης, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις.

Μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας! Παρουσιάζουμε το έργο μας και μεταλαμπαδεύουμε τις γνώσεις μας!

Ευχαριστούμε θερμά την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου για την φιλοξενία και την δυνατότητα να κουβεντιάσουμε όλοι μαζί καλές πρακτικές για τον αυτισμό!

Η παιδοψυχίατρος Μαριάννα Τάσση, ιδρυτικό μέλος και επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρο Παιδιού Και Εφήβου, συμμετείχε στο τραπέζι με θέμα: "Θεραπευτικές παρεμβάσεις στον συναισθηματικό τομέα σε άτομα με Αυτισμό Υψηλής Λειτουργικότητας (ΥΛΑ)
Προεδρείο: Γεώργιος Καραντάνος

Αναρτημένες ανακοινώσεις:

"Επικοινωνία με τεχνολογικά μέσα" (video) από την ομάδα του Κέντρου Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό «Στην Αυλή του Κόσμου» (Κατερίνα Μαρκέλλου, Νεφέλη Παπαγεωργίου, Γιάννης Μπριντζουλάκης και Παρασκευή Σιδηροφάγη)

"Το Δημιουργικό Εργαστήρι ως θεραπευτικό πρόγραμμα για άτομα με Δ.Α.Φ., μέσης και χαμηλής λειτουργικότητας" από τη Διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Ημέρας Εφήβων και Νεαρών Ενηλίκων με Αυτισμό "Στην Αυλή του Κόσμου" (Αλέξανδρος Γριμπαβιώτης, Φλώρα Χειλαδάκη, Ιωάννης Μπριντζουλάκης και Παρασκευή Σιδηροφάγη)

"ΔΑΦ και Μετάβαση στην Ενήλικη Ζωή : Παράγοντες που συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής και προτάσεις για τη δημιουργία ποιοτικών υπηρεσιών" από τη Διεπιστημονική ομάδα του Εξειδικευμένου Κέντρου Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με Δ.Α.Φ., "Ηλίανθος" του Κέντρο Παιδιού Και Εφήβου: Πολυξένη Κουραστή, Κωνσταντίνος Φούντας, Κατερίνα Μάσχα και Παρασκευή Σιδηροφάγη . Δείτε εδώ

"Η προώθηση της αυτενέργειας στα πλαίσια του θεραπευτικού προγράμματος του Κέντρου Ημέρας"από τη διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Ημέρας Εφήβων και Νεαρών Ενηλίκων με Αυτισμό "Στην Αυλή του Κόσμου" (Κατερίνα Γεωργούλη, Αλέξανδρος Γριμπαβιώτης, Ιωάννης Μπριντζουλάκης και Παρασκευή Σιδηροφάγη)

"Autismap.gr ‐ Χαρτογράφηση Δομών και Υπηρεσιών για άτομα με ΔΑΦ στην Ελλάδα" από τους Νικολέττα Μαυροειδή, Χρήστο Σιφναίο, Σοφία Παπιδάκη, Αίγλη Βούρδα, Παναγιώτα Καρτσάκη Δείτε εδώ

"Μεταφορά στο οικιακό περιβάλλον δεξιοτήτων που αναπτύσσονται στα πλαίσια της Ψυχοθεραπείας
Κοινωνικής & Συναισθηματικής Ανάπτυξης για άτομα με ΔΑΦ". Προφορική ανακοίνωση από τα στελέχη του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου Νικολέττα Μαυροειδή, Μαριάννα Τάσση, Κωνσταντίνος Μπόλιας


"Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ψυχοθεραπεία κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης στις διαταραχές αυτιστικού
φάσματος μέσης και υψηλής λειτουργικότητας»" (Νικολέττα Μαυροειδή, Μαριάννα Τάσση, Ελένη Αγγελίδη, Σοφία Παπιδάκη, Παρασκευή Χούλη, Κωνσταντίνος Μπόλιας)  Δείτε εδώ

"Ολοκληρωμένο μοντέλο εκπαίδευσης στις ΔΑΦ ‐ Θεωρητική Εκπαίδευση ‐ Κλινική Πρακτική – Εποπτεία". (Σοφία Παπιδάκη, Γιάννης Μπριντζουλάκης, Παρασκευή Χούλη, Αικατερίνη Μάσχα και Νικολέττα Μαυροειδή) Δείτε εδώ

"Αυτονομία και συνεργασία σε πρόγραμμα μαγειρικής και σούπερ μάρκετ νεαρών ενηλίκων με μέσης και χαμηλής
λειτουργικότητας αυτισμό". (μέσω video) (Νίκη Κούστα, Ευάγγελος Σαλαπάτας, Ιωάννης Μπριντζουλάκης και Παρασκευή
Σιδηροφάγη)

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.