Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό...

(2/4) οργανώνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε Αθήνα-Χίο-Μυτιλήνη.

Ο Αυτισμός δεν κάνει «διακρίσεις».
Μας αφορά όλους!

Ο Αυτισμός, μαζί με το σύνδρομο Άσπεργκερ και την Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή ανήκουν στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.). Τα άτομα με ΔΑΦ παρουσιάζουν διαφορετικού βαθμού δυσκολίες στην επικοινωνία , την κοινωνική συνδιαλλαγή και τη συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες Διεθνείς έρευνες το ποσοστό των ατόμων που διαγιγνώσκονται με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος είναι 1%, με αναλογία 4 έως 5 φορές πιο συχνά να εμφανίζεται σε αγόρια παρά στα κορίτσια. Πρόκειται για μία συχνά εμφανιζόμενη διαταραχή, οι πολυποίκιλες επιπτώσεις της οποίας αφορούν όχι μόνο το ίδιο το άτομο αλλά και την οικογένεια αυτού.

Μην κλείνεις τα μάτια! Ενημερώσου!

Στο Κέντρο Παιδιού και Εφήβου μέσα από τις εξειδικευμένες δομές για άτομα με Δ.Α.Φ. καθημερινά αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που βιώνει μία οικογένεια που έχει μέλος με αυτισμό. Ένας σημαντικός στόχος που έχουμε και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειά μας είναι η εκπαίδευση της κοινωνίας για την καταπολέμηση του στίγματος μέσα από δραστηριότητες με ψυχαγωγικό χαρακτήρα που εντάσσονται στην κοινότητα.

Στο πλαίσιο αυτό και καθ΄όλη τη διάρκεια του Απριλίου, υλοποιούμε στοχευμένα προγράμματα ενημέρωσης, προώθηση έντυπου και ηλεκτρονικού πληροφοριακού υλικού, διοργάνωση θεματικών εκδηλώσεων, ανοιχτές στο ευρύ κοινό και δράσεις δημοσιότητας.

EKΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρασκευή 31/3/2017
4ο Τουρνουά Bowling Ατόμων με Αυτισμό – Royal Bowling - Περιστέρι Αττικής

Τα παιδιά με αυτισμό κάνουν «strike» και βγαίνουν νικητές της ζωής!Με τη συμμετοχή 13 φορέων της Αττικής που υποστηρίζουν άτομα με αυτισμό και άλλα σύνδρομα
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα,gazzetta.gr

Σάββατο 1/4/2017
Πασχαλινό Bazaar-Πεζόδρομος Περιστερίου (έξω από τα Public)

Αγορές για καλό σκοπό με χειροποίητα είδη από το Κέντρο Ημέρας εφήβων/νεαρών ενηλίκων με Αυτισμό «Στην Αυλή του Κόσμου» και το Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης για άτομα με Δ.Α.Φ «Ηλίανθος».

Σάββατο & Κυριακή 29&30/4/2017
«Μαραθώνιος» Τattoo –Iron Tattoo Studio, Mυτιλήνη

«Χτυπάμε» το στίγμα και τις διακρίσεις κάνοντας tattoo! Φιλανθρωπική δράση. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Κέντρο Παιδιού και Εφήβου”.

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

Αυτισμός και ενήλικη ζωή
Άρθρο της κοινωνικής λειτουργού του Τμήματος Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων Χίου του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, Ελένης Πίπα

Η μαγειρική...στην υπηρεσία του Αυτισμού!
Το παράδειγμα του ταλαντούχου Χρήστου μας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Autismap.gr
H μοναδική ιστοσελίδα (www.autismap.gr), στην οποία παρουσιάζονται πανελλαδικά, με τη χρήση διαδραστικού χάρτη, οι υπάρχουσες δομές/υπηρεσίες που εξυπηρετούν άτομα στο φάσμα του αυτισμού ανά είδος δομής και γεωγραφική κατανομή), καθώς και η υπάρχουσα νομοθεσία.

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.