Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Συμμετοχή του Κ.Π.Ε. στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού «Δουλεύοντας Μαζί»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ημερου συνεδρίου για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος. Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού «Δουλεύοντας Μαζί» διοργανώθηκε από την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών (ΕΨΥΜΕ) και το Ελληνικό Επιστημονικό Δίκτυο για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΕΕΔΔΑΦ) και έλαβε χώρα στον Πειραιά την 16η -17η -18η Οκτωβρίου 2015.

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου (ΚΠΕ) έχοντας πολυετή εμπειρία στα θέματα των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος και εξειδικευμένο προσωπικό συμμετείχε ενεργά στις εργασίες του Συνεδρίου με ομιλία σε στρογγυλό τραπέζι, προφορική ανακοίνωση και αναρτημένες ανακοινώσεις από όλες τις δομές του ΚΠΕ που εξειδικεύονται σε θέματα Δ.Α.Φ.

Συγκεκριμένα από το Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του ΚΠΕ που λειτουργεί από το 1996 στη Χίο, κλήθηκε η κα Τάσση Μαριάνα, Παιδοψυχίατρος, σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα: Αγόρια με Αυτισμό – Κορίτσια με Αυτισμό. Στις εργασίες του συνεδρίου προσκλήθηκε να είναι συντονιστής ο κος Κ. Μπόλιας, Παιδοψυχίατρος σε Workshopμε θέμα: «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και επενδυσιμότητα σε δράσεις με κοινωνικό πρόσημο». Επίσης, η κα Σιδηροφάγη Παρασκευή, γυμνάστρια προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής, προέβη σε προφορική ανακοίνωση με θέμα: Μονάδα Υποστήριξης Ένταξης παιδιών με Δ.Α.Φ., η εμπειρία της Διεπιστημονικής Ομάδας του Τμήματος Παιδιών και Εφήβων του Κ.Π.Ε. στη Χίο. Τέλος, μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας του Τμήματος Παιδιών και Εφήβων έλαβαν μέρος με αναρτημένη ανακοίνωση όπου παρουσίασαν το «Ημερήσιο καλοκαιρινό Πρόγραμμα».

Από το Κέντρο Ημέρας Εφήβων – Νεαρών Ενηλίκων με Αυτισμό «Στην Αυλή του Κόσμου» που λειτουργεί από το 2008 συμμετείχαν μέλη της διεπιστημονικής ομάδας με δύο (2) αναρτημένες ανακοινώσεις και θέμα: «Η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών (tablet) για την αυτόνομη ολοκλήρωση συνεδρίας προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής»και «Αισθητηριακή παρέμβαση σε νεαρό ενήλικο με αυτισμό και έντονες αυτοτραυματικές συμπεριφορές».

Τέλος, από το Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης ατόμων με Δ.Α.Φ. «Ηλίανθος», στο Περιστέρι που λειτουργεί από το 2010 συμμετείχαν μέλη της διεπιστημονικής του ομάδας με αναρτημένες ανακοινώσεις: «Αυτισμός και Γυμναστική» «Ομάδες εν δράσει» και «Ο Ναυτίλος στο δρόμο της ψυχαγωγίας και της αυτονομίας».

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.