Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Βασικές Κατευθύνσεις Διαχείρισης Άγχους

Η συνθήκη της καραντίνας, του κλεισίματος των επιχειρήσεων, της σταδιακής επιστροφής καθώς και του ενδεχόμενου δεύτερου κύματος ...

αύξησης κρουσμάτων έχει αυξήσει τα επίπεδα της αγωνίας, της ανασφάλειας, του στρες, του φόβου, του άγχους, του θυμού, της θλίψης και της μελαγχολίας.

Για τον λόγο αυτό, το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων του Κέντρου Παιδιού κι Εφήβου διοργανώνει έναν κύκλο συνεδριών για την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις βασικές τεχνικές διαχείρισης άγχους στην καθημερινότητα. Κάθε κύκλος περιλαμβάνει 5 εβδομαδιαίες ομαδικές συνεδρίες που θα μπορούν να πραγματοποιούνται online, μέσω ιντερνετικών εφαρμογών όπως το Skype, από την άνεση του ιδιωτικού χώρου του κάθε μέλους. Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα ιδιωτικότητας, το άτομο μπορεί να συμμετέχει στην ομάδα από υπολογιστή στον χώρο του Τμήματος Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων.

Η συγκεκριμένη δράση έχει ως στόχο οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με γνωσιακές τεχνικές διαχείρισης του άγχους της καθημερινότητας, που θα συντελέσουν στην βελτίωση της προσωπικής, της κοινωνικής και της εργασιακής τους ζωής.


Η γνώση της διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων αποτελεί δύναμη για άτομο, δίνοντάς του εφόδια που θα μπορεί να τα αξιοποιήσει σε συνθήκες που το δυσκολεύουν σε όλους τους τομείς στην καθημερινότητά του, όπως η εργασία, η οικογένεια και οι σχέσεις. Πιο αναλυτικά, η αναζήτηση στήριξης μπορεί να ωφελήσει το άτομο να δομήσει μια ρουτίνα, να παραμείνει ενεργός, να διατηρήσει την ελπίδα και την αισιοδοξία του, ελαττώνοντας σημαντικά το αίσθημα της αβοηθητότητας. Παράλληλα, θα βοηθήσει το άτομο να γίνει πιο παραγωγικό, αποδοτικό και αποτελεσματικό στην εργασία του, καθώς και σε άλλους τομείς μέσα στην καθημερινότητά του. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα σημαντικότερα οφέλη που μπορεί το άτομο να αποκομίσει όταν καταφέρει να διαχειριστεί το άγχος και τα δύσκολα συναισθήματα μπορεί να είναι: υψηλότερα επίπεδα αυτοπεποίθησης, καλύτερες σχέσεις, να ξανακερδίσει την συναισθηματική του ισορροπία, να εκπαιδευτεί στην διεκδικητική συμπεριφορά και την υγιή οριοθέτηση, καθώς επίσης να διαχειριστεί τραυματικές εμπειρίες.

Για περισσότερες πληροφορίες για την δράση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τo Tμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στο τηλέφωνο 2271020000 (εσωτ.3).

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.