Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Μένουμε σπίτι - μένουμε ψυχικά υγιείς!

Υποστηρικτικές συνεδρίες από το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων...


Τον τελευταίο μήνα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι περισσότεροι άνθρωποι (είτε νοσούν, είτε όχι) έχουν κληθεί να βρίσκονται στα σπίτια τους σε απομόνωση για να προφυλάξουν τον εαυτό τους και τους οικείους τους, καθώς και για να προληφθεί η μετάδοση του ιού. Έτσι, όλοι καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτή την νέα πραγματικότητα και να φροντίσουν τους εαυτούς τους σωματικά και ψυχικά, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε όποιες δυσκολίες εμφανιστούν κατά την διάρκεια της απομόνωσης.


Η συνθήκη αυτή έχει αυξήσει τα επίπεδα του στρες, του φόβου, του άγχους, του θυμού, της θλίψης και της μελαγχολίας. Για τον λόγο αυτόν, η επικοινωνία με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας γίνεται επιτακτική ανάγκη και μπορεί να βοηθήσει το άτομο να ανακουφιστεί από τα δύσκολα αυτά συναισθήματα. Πιο αναλυτικά, η αναζήτηση στήριξης μπορεί να ωφελήσει το άτομο να δομήσει μια ρουτίνα, να παραμείνει ενεργός, να διατηρήσει την ελπίδα και την αισιοδοξία του, ελαττώνοντας σημαντικά το αίσθημα της αβοηθητότητας.


Το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου παραμένει σε λειτουργία όλο αυτό το διάστημα, πραγματοποιώντας συνεδρίες με την χρήση τεχνολογικών μέσων όπως το Skype. Οι άνθρωποι που επιθυμούν μπορούν να πραγματοποιήσουν τις συνεδρίες τους από την ασφάλεια του σπιτιού τους, χωρίς άγχος και φόβο μετακίνησης, ξεπερνώντας τα γεωγραφικά εμπόδια.


Μένουμε σπίτι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μένουμε μόνοι και αβοήθητοι. Η συνέχιση ή και η έναρξη υποστηρικτικών συνεδριών γίνεται ακόμα πιο σημαντική σε περιόδους κρίσης της υγείας, όπως αυτή που διανύουμε τώρα.


Για περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία και τους τρόπους των διαδικτυακών ή των τηλεφωνικών ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων
Κέντρο Παιδιού και Εφήβου
Εγκρεμού 30, Χίος
τηλ. 22710-20000 (εσωτ. γραμ. 3)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.kpechios.gr

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.