Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Ομάδα Ενηλίκων με Διαταραχές Ψυχωσικού Τύπου

 

Κάνε το ταξίδι μαζί με άλλους που επιθυμούν τον ίδιο προορισμό!

Το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων, του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, ανακοινώνει την δημιουργία ομάδας για ενήλικες με διαταραχές ψυχωσικού τύπου.

 

Ο κύκλος των συναντήσεων θα ξεκινήσει στις 26 Ιανουαρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιουνίου 2017.

Στόχος των συναντήσεων της ομάδας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμμετεχόντων, μέσω της ανάπτυξης των ικανοτήτων τους

  •  σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής
  • στην εργασία (παραγωγικές δραστηριότητες)
  • στην ψυχαγωγία (δραστηριότητες διαχείρισης ελεύθερου χρόνου)
  • σε κοινωνικές δεξιότητες.

AΦΙΣΑ ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΨΔ

Οι θεραπευτικές μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν βασίζονται στις βασικές αρχές της εργοθεραπείας. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στα γραφεία της δομής και θα υπάρχουν και εξωτερικές δραστηριότητες.

Στις ομάδες μπορούν να συμμετάσχουν ενήλικες με διαταραχές ψυχωσικού τύπου (σχιζοφρένεια, συναισθηματικές διαταραχές με ψυχωσική συμπτωματολογία, παραληρητική διαταραχή).

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά ομάδα θα είναι από 2 – 6 άτομα. Η σύνθεση των ομάδων θα προκύψει με βάση την ηλικία, το επίπεδο λειτουργικότητας και τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων.

Συντονιστές: Θωμάς Αλαϊσκας, εργοθεραπευτής & Ελένη Πίπα, Κοινωνική Λειτουργός.

Συχνότητα συναντήσεων: 1 φορά την εβδομάδα, με διάρκεια 1,5 ώρα.
Τόπος διεξαγωγής: Εγκρεμού 30, Χίος.

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 16/01/2017: Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων, Εγκρεμού 30, κ. Χάρης Αυγουστάκης, Δευτέρα – Παρασκευή 14:00 – 21:00, τηλ. 22710-20000 (εσωτ. Γραμμή 3), email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. www.kpechios.gr

Για τους συντάκτες: Λίγα λόγια για το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων (Τ.Ψ.Υ.Ε.): Ξεκίνησε την λειτουργία του ως ανεξάρτητη δομή του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στη Χίο το 2014. Σκοπός της λειτουργίας του είναι η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε ενήλικες με ψυχικές δυσκολίες. Όλες οι θεραπείες είναι εξατομικευμένες και προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου. Τα ραντεβού γίνονται στα γραφεία της δομής ή/και κατ΄ οίκον. Η Διεπιστημονική ομάδα στελεχώνεται από ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή και διοικητικό υπάλληλο.

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.