Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Μηνύματα ζωής μετέδωσε η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας

Στο Πυργί έπεσε η αυλαία των εορταστικών δράσεων...

της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου, με αφορμή των εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας της.


Κάτοικοι και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας έδωσαν το παρόν, την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στην Αίθουσα εκδηλώσεων Πυργίου, παρακολουθώντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ - αφιέρωμα στο έργο της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου.


Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Διευθυντή - Γεν. Ιατρό του Κέντρου Υγείας Πυργίου, Ηλία Θεοδωρόπουλο. Θέμα της ομιλίας ήταν το κάπνισμα και οι βλαβερές συνέπειές του. Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση με το κοινό υπό τον συντονισμό της ψυχιάτρου-Επιστημονικά Υπεύθυνης της ΚΜΨΥ, Ηλιάνας Φύλλα, της νοσηλεύτριας Μαρίας Ρημική , της κοινωνικής λειτουργού Χριστίνας Δρίζου και της ψυχολόγου Αμαλίας Τσόκου.


Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων λειτουργίας πραγματοποίησε, καθόλη την διάρκεια της χρονιάς, σειρά δωρεάν εκδηλώσεων σε Βολισσό, Καλλιμασιά, Καρδάμυλα, Πυργί, Ψαρά, Οινούσσες, με κεντρική διαδραστική εκδήλωση στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου. Σκοπός όλων των εκδηλώσεων ήταν η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για θέματα ψυχικής υγείας και ο αποστιγματισμός.


Η Κινητή Μονάδα λειτουργεί µε την άµεση υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας στην ανάπτυξη και υλοποίηση των δράσεων της. Ευχαριστούμε τους ωφελούμενους, συνεργάτες και φίλους που μας εμπιστεύονται και συμμερίζονται τις αξίες της Κοινοτικής Ψυχιατρικής. Η ψυχική υγεία μας αφορά όλους!


Λίγα λόγια για την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου : Ξεκίνησε την λειτουργία της το 2007 και είναι μέρος του προγράμματος «Ψυχαργώς» που στοχεύει στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα. Η λειτουργία της εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες της είναι δωρεάν σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και τις οικογένειές τους, που κατοικούν στα νησιά Χίος, Οινούσσες, Ψαρά. Οι υπηρεσίες της ΚΜΨΥ περιλαμβάνουν Ψυχιατρική Εκτίμηση, χορήγηση και παρακολούθηση φαρμακευτικής αγωγής, υποστηρικτική παρακολούθηση , ψυχολογική υποστήριξη, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, κ.α.


Πληροφορίες: Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, Εγκρεμού 30, 82131, Χίος – τηλ. 22710 20000 (εσωτ. 2), Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.