Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Προβολή ντοκυμαντερ στα Καρδάμυλα

Mε την προβολή του βραβευμένου ντοκυμαντέρ "Ιncluding Samuel" («Συμπεριλαμβάνοντας και τον Σάμιουελ»), οι μαθητές ...

του γυμνάσιου Καρδαμύλων, μέσα από την κινηματογραφική ματιά της διαφορετικότητας, ήρθαν σε επαφή με τα ζητήματα που εγείρει σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η εκδήλωση οργανώθηκε την Τετάρτη 3 Μαίου από την ομάδα της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας ενάντια στον ρατσισμό και τις κάθε είδους διακρίσεις.

kard2

Οι 56 μαθητές της α΄, β΄και γ΄τάξης του Γυμνασίου Καρδαμύλων παρακολούθησαν την ιστορία του Σάμιουελ και τεσσάρων άλλων οικογενειών που έχουν παιδιά με αναπηρία, μεταξύ άλλων αυτισμό, σχιζοφρένεια και εγκεφαλική παράλυση. Μια εξαιρετική, ρεαλιστική εξιστόρηση του αγώνα που δίνουν αυτές οι οικογένειες αλλά και της χαράς που απολαμβάνουν.

Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή της κοινωνικής λειτουργού Ελένης Πίπα, της ψυχολόγου Φωτεινής - Ελβίσα Φρροκάι και της νοσηλεύτριας, Μαρίας Ρημική. Με την υποστήριξη του Διευθυντή Γυμνασίου Καρδαμύλων, κ. Κοντό Γεώργιο και το διδακτικό προσωπικό έγινε μια εποικοδομητική κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων για το πώς δομές και υπηρεσίες μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα με αναπηρία ή ψυχική νόσο να ενσωματωθούν ομαλά στην κοινωνία και να έχουν ίσες ευκαιρίες μέσα σε αυτή.

kard3

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου. Ακολουθούν και άλλες εκδηλώσεις, ανοιχτές προς το κοινό, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας.

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.