Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Εκδήλωση Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στη Βολισσό

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, η ομάδα της ΚΜΨΥ επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Βολισσού...

 

 και σε συνεργασία με την διευθύντρια Σεζένια Ευγενία και το διδακτικό προσωπικό, υλοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις και ομιλίες από την ψυχολόγο, Φρροκάϊ Ελβίσα-Φωτεινή, την κοινωνική λειτουργό Πίπα Ελένη και τη νοσηλέυτρια, Δαμασιώτη Μαρία.

Την 1η Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση σε 16 μαθητές, όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Βολισσού, και έγινε προσπάθεια ευαισθητοποίησης των παιδιών, όσον αφορά τη διαφορετικότητα και το φαινόμενο του εκφοβισμού (bullying).
Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε βιωματικές ασκήσεις, παίξιμο ρόλων και διαδραστικές ασκήσεις, που στόχο είχαν την ανάπτυξη δεξιοτήτων αλληλεγγύης, επικοινωνίας και συνεργασίας των μαθητών με σκοπό την καλλιέργεια ενσυναίσθησης.

Λίγες μέρες μετά, στις 15 Μαρτίου 2017 έγινε ομιλία στους γονείς για το φαινόμενο του bullying και συζητήθηκαν τα συμπεράσματά μας από τη βιωματική δράση των παιδιών τους. Οι γονείς συμμετείχαν ενεργά, μοιράστηκαν τις σκέψεις, τις ιδέες και τις εμπειρίες τους και ενημερώθηκαν για ενδεικτικούς τρόπους πρόληψης του φαινομένου.

Ευχαριστούμε θερμά το διδακτικό προσωπικό του Δημοστικού Σχολείου Βολισσού που επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο για την σωστή μαθησιακή και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Η επόμενη εκδήλωση της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου είναι Τετάρτη 5/4/2017 στο Γυμνάσιο Καρδαμύλων με την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Including Samuel» του σκηνοθέτη και φωτορεπόρτερ Νταν Χαμπίμπ.

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.