Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου, εκπροσωπούμενη από τις κυρίες Ε. Πίπα, Α. Τσόκου και Η. Φύλλα συμμετείχε στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο στις 3-5 Οκτωβρίου 2014. Στα πλαίσια των εργασιών του παρουσιάστηκαν από την ομάδα μας οι ακόλουθες εργασίες:

  • «Παρουσίαση της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου» (Μ. Δαμασιώτη, Κ. Μπόλιας, Α. Παπαβασιλείου, Η. Φύλλα).
  • «Η πολυπλοκότητα της συνεργασίας μιας δομής κοινοτικής ψυχιατρικής με το νομικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης» (Ε. Πίπα, Κ. Μπόλιας, Α. Τσόκου, Η. Φύλλα).


Στο συνέδριο αναλύθηκαν θέματα που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας των Κινητών Μονάδων, στη διασύνδεση και την συνεργασία τους με την πρωτοβάθμια περίθαλψη, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις άλλες δομές ψυχικής υγείας και τις ΤΕΨΥ. Επίσης, τέθηκαν ζητήματα πρόσβασης των εξυπηρετούμενων στους χώρους όπου κινείται η κάθε μονάδα και παρουσιάστηκαν εναλλακτικές και καινοτόμες μορφές προσέγγισης και θεραπείας.

Η συμμετοχή μας σε αυτό το συνέδριο παραμένει ιδιαίτερης σημασίας και περιεχομένου καθώς η διεξαγωγή του αντιπροσωπεύει ένα μέρος από μια συλλογική προσπάθεια συζήτησης και επίλυσης οργανωτικών, λειτουργικών, χρηματοδοτικών και επιστημονικών ζητημάτων που απασχολούν όλες τις δομές Κοινοτικής Ψυχιατρικής. Από την αποτίμηση των συμπερασμάτων αυτής τη συνάντηση αναδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι το μέλλον της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στη χώρα μας συνεχίζει να ακρωτηριάζεται στο βωμό μίας παράλογης κοστολόγησης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας που αδιαφορεί για τις ανάγκες των ασθενών.

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.