Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχικής Υγείας στην Π.Φ.Υ

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου Χίου θα συμμετέχει στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Π.Φ.Υ το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 10-13 Οκτωβρίου 2013 με ανακοίνωση η οποία έχει τίτλο:

«Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ»

Κ. Μπόλιας, Η. Φύλλα, Μ. Ρημική

Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου

Εισαγωγή: Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας αποτελεί μια μορφή οργάνωσης της ψυχιατρικής περίθαλψης που έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, σε διασύνδεση με άλλες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η Κ.Μ.Ψ.Υ Χίου στα 7 χρόνια λειτουργίας της συνεργάζεται σταθερά με τις υφιστάμενες υπηρεσίες υγείας στα ιατρεία των οποίων φιλοξενείται.

Σκοπός:Σκοπός είναι η καταγραφή των ασθενών της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας που έχουν παραπεμφθεί από την ειδικούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Τομέα μας (αγροτικά ιατρεία, πολυδύναμα ιατρεία και Κέντρο Υγείας) κατά τα 7 χρόνια λειτουργίας της με στόχο την ανάδειξη της αλληλεπίδρασης τους.

Υλικό:Συλλογή υλικού από τη βάση δεδομένων της Κινητής Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου.

Μέθοδοι: Γίνεται καταγραφή και σύγκριση του αριθμού των παραπομπών ανά διετία λειτουργίας της Κ.Μ.Ψ.Υ στα κλιμάκια που εξυπηρετεί. Παράλληλα καταγράφεται το σύνολο των εξυπηρετούμενων στα αναφερόμενα κλιμάκια κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013. Επιχειρείται η συσχέτιση των αποτελεσμάτων με τις ιδιαίτερες παραμέτρους της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα αναφερόμενα κλιμάκια.

Αποτελέσματα: Τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την μεγάλη διαφορά παραπομπών και συνολικά εξυπηρετούμενων από την Κ.Μ.Ψ.Υ στις περιοχές που η συνεργασία μας με την υπάρχουσα Πρωτοβάθμια Ιατρική Φροντίδα καλλιεργείται υπό σταθερές συνθήκες, όπως το Κέντρο Υγείας που στελεχώνεται από μόνιμους Γενικούς Ιατρούς..

Συμπεράσματα:Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας αποτελεί βασικό πυλώνα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ψυχικής Υγείας στις απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές και η ανάπτυξη της βρίσκεται σε άμεση συσχέτιση με την σταθερή ύπαρξη και λειτουργία των υπόλοιπων Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις αντίστοιχες περιοχές.

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.