Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Eξ αποστάσεως θεραπείες για παιδιά/εφήβους

H "Τηλεαποκατάσταση" πιο επίκαιρη από ποτέ!

Στο Κέντρο Παιδιού και Εφήβου εφαρμόζουμε και εξελίσσουμε από 10ετίας και πλέον, τη μέθοδο της εξ΄ απόστασης θεραπείας (λογοθεραπεία, αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, ψυχοθεραπεία κ.ά.) για άτομα που ζουν μακριά από τον τόπο παροχής των υπηρεσιών που έχουν ανάγκη, έχοντας αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου. Καθώς η έδρα μας βρίσκεται στη Χίο, ήταν επιτακτική η ανάγκη υποστήριξης εξ΄ αποστάσεως ωφελούμενων σε Ψαρά, Οινούσσες και απομακρυσμένα χωριά, πολλά χρόνια πριν μας επισκεφθεί ο κορονοϊός.

Εξειδικευμένα θεραπευτικά προγράμματα μέσω τηλεδιάσκεψης για

  •  μαθησιακές δυσκολίες
  •  διαταραχές λόγου - ομιλίας – επικοινωνίας
  •  αναπτυξιακές – συναισθηματικές διαταραχές.

Δειτε εδώ video

  • Η πρωτοβουλία αυτή, αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας της κινητής επικοινωνίας, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών/ εφήβων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης ένα αποκαταστασιακό πρόγραμμα που έχουν ανάγκη.

Τα θεραπευτικά προγράμματα υλοποιούνται από το Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Παδιού και Εφήβου, με την συμβολή οπτικοακουστικών μέσων και παρέχουν τη δυνατότητα στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εξειδικευμένες θεραπευτικές υπηρεσίες , χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους.

  • Η τηλεαποκατάσταση πραγματοποιείται με τη χρήση εξειδικευμένων υπολογιστών από έμπειρους θεραπευτές. Η διαδικασία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι απλή και προσιτή για κάθε χρήστη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Παιδιών και Εφήβων, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου ,τηλ: 2271-0-20000 (εσωτ.1)

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.