To site kpechios.gr για την καλύτερη περιήγηση σας χρησιμοποιεί cookies.

Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Παιδιατρικά ζητήματα

Εκδήλωση στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου με την συμμετοχή του Τμήματος Παιδιών και Εφήβων...

''Παιδιατρικά ζητήματα'' με το βλέμμα στραμμένο στα παιδιά και τους εφήβους, ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποίησαν, με πρωτοβουλία του Προέδρου του παραρτήματος Χίου της Εταιρίας Αγωγής Υγεία, Γιώργου Μαρή, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, ο Δήμος Χίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, ο Οδοντιατικός Σύλλογος Χίου, το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων-Περιφερειακή Εφορία Χίου, η Ελληνική Εταιρία Αγωγής Υγείας και ο Ροταριανός Ομιλος Χίου-Εξάντας, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδρίων του Ομηρείου.

Η εκδήλωση ήταν πολύ χρήσιμη και άκρως κατατοπιστική για τους γονείς σε ότι αφορά μύθους και πραγματικότητες σχετικά με την υγιή ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων, αλλά και σε ότι αφορά την προστασία τους από διάφορα νοσήματα για τα όργανα του σώματος στο σύνολό τους. Η Ιατρική Εσπερίδα άγγιξε θέματα από το θηλασμό μέχρι την εφηβεία, τη στοματική υγεία, αλλά και τη σχέση διατροφής και ψυχολογικής φόρτισης. Το ακροατήριο ήταν πολύ και παρακολούθησε με έντονο ενδιαφέρον τις ομιλίες των εξειδικευμένων Ιατρών και Επιστημόνων.

Ο Παιδίατρος Γεωργούλης Μιχάλης μίλησε για τον Βρεφικό Θηλασμό. Ο Καστής Ηρακλής ειδικευόμενος της Καρδιολογικής Κλινικής του Σκυλιτσείου Νοσοκομείου Χίου ανέπτυξε το θέμα της Οικογενούς υπερχοληστεριναιμίας που είναι ένας χρόνιος σιωπηλός εχθρός του Καρδιαγγειακού. Ο Νικόλαος Μπενέτος Παιδίατρος, μίλησε για την πρόληψη των λοιμώξεων του αναπνευστικού στα παιδιά. Η Ψυχολόγος Μπινίκου Ελευθερία του Τμήματος Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου εξήγησε πώς αντιμετωπίζεται η Αποφευκτική/Περιοριστική Διαταραχή Πρόσληψης Τροφής (παλινδρόμηση, άρνηση λήψης τροφής ή συγκεκριμένων τροφίμων) όταν αναγνωρίζουμε σωστά τα συμπτώματά της. Ο Παιδίατρος Σταυράκης Ιωάννης μίλησε για τις Επιδημίες και τα Νοσήματα που προλαμβάνονται με τα Εμβόλια και ο Τριπολίτης Κωνσταντίνος Παιδίατρος και Επιμελητής Β' παιδιατρικής κλινικής Σκυλιτσείου Νοσοκομείου Χίου κατέρριψε μύθους και τόνισε αλήθειες σχετικά με τα Εμβόλια. Τέλος ο Παιδοδοντίατρος Χανδράς Νίκος μίλησε για τη στοματική υγιεινή σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Η όλη εκδήλωση ήταν ένα πολύτιμο μάθημα που πρόσφερε στο ακροατήριο χρήσιμες γνώσεις για την υγεία των παιδιών, των εφήβων άλλα και για τον καλό συντονισμό και την ωφέλεια της υγείας ολόκληρης της οικογένειας, με την προεξάρχουσα συμβολή των γονέων και με βασική προϋπόθεση την έγκαιρη και καλή συνεργασία τους με τους εξειδικευμένους και κατάλληλους γιατρούς.

Όσον αφορά τις διαταραχές σχετικά με τη διατροφή των παιδιών και τις διάφορες ψυχογενείς ή άλλες προβληματικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν κάποια παιδιά, επισημάνθηκε ότι η έγκαιρη επισήμανσή από τους γονείς και η έγκαιρη γνωστοποίηση τους στον ειδικό θεράποντα Ιατρό είναι το ήμισυ του παντός για την αποτελεσματική θεραπεία. (www.alithia.gr


 

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.