Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Το ταξίδι της Τηλεαποκατάστασης στη Λήμνο

 Πλήθος επαγγελματιών ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής της τοπικής κοινωνίας ...

παρακολούθησαν ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η διεπιστημονικής ομάδας της «Τηλεαποκατάστασης» του Τμήματος Παιδιών και Εφήβων, με την άριστη συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου, του Κε.Δ.Δ.Υ Λήμνου, του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγιου Ευστρατίου «Πολιόχνη».

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν "Μάθηση ,επικοινωνία, αποκατάσταση» και έλαβε χώρα το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 στην αίθουσα ΓΚΑΛΙΟΥΡΗ του Πανεπιστημίου Αιγαίου (κινηματοθέατρο Μαρούλα)

Ευχαριστούμε θερμά τους εισηγητές: Γ.Φρέρη, Παιδοψυχίατρος Νοσ. Σωτηρία, Δ/ντης Κ.Ψ.Υ Δ. Αθηναίων,  Μαρία Μαμαλίκου, Σχολική Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κ.Π Πολιόχνη , Κυριακή Tακίδου, Προϊσταμένη Κε.Δ.Δ.Υ Λήμνου και τις εκπαιδευτικούς Ελένη Κούτη και  Αθανασία Δάγκα

Ομάδα Τηλεαποκατάστασης: Κ. Μπόλιας (παιδοψυχίατρος), Ελ. Μπινίκου (ψυχολόγος), Δ. Βασιλάκη (ειδ. εκπαιδευτικός), Ν. Κώσταρου (ειδ. εκπαιδευτικός)

 Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Λήμνο, η διεπιστημονική ομάδα της Τηλεαποκατάστασης πραγματοποίησε ΔΩΡΕΑΝ διαγνωστικές ειδικές αξιολογήσεις σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου στις 8 & 9/12.

Τι είναι η Τηλεαποκατάσταση
Πρόκειται για ένα ειδικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης- αποκατάστασης για παιδιά/εφήβους που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές λόγου - ομιλίας – επικοινωνίας ή αναπτυξιακές – συναισθηματικές διαταραχές και κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές ή δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα θεραπευτικό πρόγραμμα δια ζώσης. Το πρόγραμμα αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας και εκτελείται με την συμβολή οπτικοακουστικών μέσων.

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.