Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

25 χρόνια Κέντρο Παιδιού και Εφήβου!

Γράφει η Π.Σιδηροφάγη, Πρόεδρος Δ.Σ. Κέντρου Παιδιού και Εφήβου


Στις 22 Φεβρουαρίου συμπληρώσαμε 25 χρόνια, από την ημέρα που 14 επαγγελματίες ψυχικής υγείας υπογράψαμε το καταστατικό σύστασης της Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου», με έδρα τη Χίο.


Ξεκινήσαμε, το μακρινό 1996, με θεμέλιο την Ομάδα, το μοίρασμα της γνώσης, των δυσκολιών, των προβληματισμών, των επιτυχιών, των ονείρων … και με εφόδια τη συνεχή εκπαίδευσή μας και τη διάθεση για δουλειά με πλατύ χαμόγελο και λάμψη στα μάτια.


Ξεκινήσαμε με όραμα την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών της Χίου για υπηρεσίες διάγνωσης και αποκατάστασης στους τομείς της ψυχικής υγείας και της ειδικής αγωγής και με στόχο να μη χρειάζονται οι Χιώτες να «ξενιτεύονται» για να παρέχουν ότι χρειάζονται τα παιδιά τους…

25 b arxeio
Στην πορεία το όραμα για την κάλυψη της ανάγκης στους τομείς της ψυχικής υγείας και της ειδικής αγωγής παρέμεινε ως πυξίδα και η δράση μας απλώθηκε και σε άλλα πεδία και εκτός των γεωγραφικών πλαισίων της Χίου…


Παροχή ειδικευμένων υπηρεσιών ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής, ευαισθητοποίηση και αγωγή της κοινότητας με στόχο την εκπαίδευση στους τομείς μας και την καταπολέμηση του στίγματος, διενέργεια ερευνητικών πρωτοκόλλων, οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, επιλογή μας ως φορέα παροχής πρακτικών ασκήσεων από ποικίλα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενεργή συμμετοχή μας σε επιστημονικά συνέδρια, ιδρυτικά μέλη επιστημονικών εταιρειών, ομοσπονδιών και δικτύων είναι κάποιες από τις δράσεις μας στη Χίο, το Β. Αιγαίο, την Αθήνα, την Ελλάδα.


Ως σήμερα έχουμε εξυπηρετήσει 8.528 παιδιά, εφήβους, ενήλικες, οικογένειες και έχουμε εκπαιδεύσει 1.013 άτομα, έχουμε 106 εργαζόμενους και ένα μεγάλο αριθμό εθελοντών.


Στο δρόμο μας συχνά εμφανίστηκαν δυσκολίες και αναποδιές, συνεχίσαμε και συνεχίζουμε με κίνητρο τα χαμόγελα και τα κατορθώματα των «παιδιών» μας, τα βήματα στη ζωή των ενήλικων εξυπηρετούμενων μας, τα «θέλω» μας για συνεχή προσπάθεια της κάλυψης της ανάγκης.

25 xronia infographic new
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους εργαζόμενους μας, τους εθελοντές μας, τους συνεργάτες μας όλα αυτά τα χρόνια μια και ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του, τους χορηγούς και υποστηρικτικές μας που με τον τρόπο τους βοηθούν το έργο μας να αναπτυχθεί και κυρίως τις οικογένειες για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν.

Θυμόμαστε από που ξεκινήσαμε και τις αρχές που θέσαμε τότε. Τα 25 χρόνια μας είναι ένας σταθμός που αξίζει να γιορτάσουμε. Είναι μία ευκαιρία να ανανεώσουμε την υπόσχεσή μας.


25 χρόνια Κέντρο Παιδιού και Εφήβου. 25 χρόνια φροντίδας στον άνθρωπο. 25 χρόνια και συνεχίζουμε...

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.