Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Το autismap.gr είναι εδώ!

Συνεχής εμπλουτισμός και επικαιροποίηση! Βρες τις δομές που υποστηρίζουν άτομα με αυτισμό στην Ελλάδα και μάθε για τη νομοθεσία που αφορά στα δικαιώματα των ατόμων με αυτισμό.

 

Η ιστοσελίδα Autismap.gr ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Απρίλιο του 2017. Είναι αποτέλεσμα της πρώτης πανελλαδικής χαρτογράφησης δημόσιων και ιδιωτικών δομών και υπηρεσιών υγείας, εκπαίδευσης και κοινωνικής φροντίδας για άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος- ΔΑΦ που έγινε από το Κέντρο Παιδιού & Εφήβου. 

Στόχος του Autismap.gr είναι η ενίσχυση της προσβασιμότητας των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους στις υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης και κοινωνικής φροντίδας, καθώς και η διασύνδεση μεταξύ των επαγγελματιών που προσφέρουν υπηρεσίες σε άτομα με ΔΑΦ. Οι δομές παρουσιάζονται με τη χρήση διαδραστικού χάρτη, ανά είδος δομής ή επαγγελματία, ανά διοικητική περιφέρεια και ανά περιφερειακή ενότητα. Η πρόσβαση στα δεδομένα της ιστοσελίδας είναι ελεύθερη ενώ κάθε δομή που εξυπηρετεί άτομα με αυτισμό μπορεί να εγγραφεί στην ιστοσελίδα εντελώς δωρεάν.

ScreenHunter 145 Nov. 25 17.20

Στο Autismap.gr παρουσιάζεται επίσης ,κατηγοριοποιημένη και με συστηματική και τακτική επικαιροποίηση, η νομοθεσία που αφορά στα δικαιώματα ,και γενικότερα στις νομοθετικές προβλέψεις για τα άτομα με αυτισμό, στις εξής κατηγορίες ς: 1) Βασικά Δικαιώματα, 2) Υπηρεσίες Υγείας – Ψυχική Υγείας, 3) Εκπαίδευση, 4) Κοινωνική Φροντίδα, 5) Ασφάλιση, 6)Εργασιακά Δικαιώματα – Απασχόληση. Επιμέρους διευκρινήσεις δίνονται με τη μορφή και τη χρήση «Συχνών Ερωτήσεων», στις αντίστοιχες κατηγορίες.
Εντός του Δεκεμβρίου θα ανοίξει η νέα ενότητα της αρθρογραφίας για το ευρύ κοινό. Επιστήμονες με πολυετή εμπειρία στο χώρο του αυτισμού καθιστούν την ισχύουσα επιστημονική γνώση , την κλινική τους εμπειρία , τη στάση και τις απόψεις τους προσιτές και χρήσιμες σε ένα ευρύτερο κοινό .


Στη διάρκεια των 3,5 ετών λειτουργίας του Autismap.gr, περισσότεροι από 45.000 επισκέπτες έχουν πλοηγηθεί και αναζητήσει πληροφορίες, ενώ οι εγγραφές νέων δομών έχουν ξεπεράσει τις 800, παρουσιάζοντας αύξηση 55% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2017.

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.