Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Γίνε εθελοντής στο ΤΕΤΕ!

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εθελοντική εργασία...

Το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης & Εκπαίδευσης του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου δημιουργήθηκε στις αρχές του 2014 και βρίσκεται στην Αθήνα. Έχει ως βασικούς στόχους: α) τον σχεδιασμό και την υλοποίηση Ερευνητικών Προγραμμάτων και δραστηριοτήτων Επιστημονικής Τεκμηρίωσης που έχουν άμεση σχέση με την ψυχική υγεία και την ειδική αγωγή και β) Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για Επαγγελματίες και ειδικούς ψυχικής Υγείας & Ειδικής Αγωγής . Από το 2015 έως και σήμερα στα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει σχεδιάσει και οργανώσει το ΤΕΤΕ, εκπαιδεύτηκαν περισσότεροι από 300 επαγγελματίες ψυχικής υγείας, υγείας, ειδικής αγωγής, καθώς και εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς ατόμων με ΔΑΦ, σε συνολικά περισσότερες από 250 εκπαιδευτικές ώρες, ενώ παράλληλα εκπονήθηκαν σχεδόν 4.000 ώρες ερευνητικής δραστηριότητας στα συνολικά 7 προγράμματα που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το Τμήμα.

Στα πλαίσια της έρευνας με θέμα: «Διαθέσιμοι Πόροι για άτομα με ΔΑΦ στην Ελλάδα», χαρτογραφήσαμε τις δομές που εξυπηρετούν άτομα με αυτισμό και δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα autismap.gr ένα χρήσιμο εργαλείο για τα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειες τους , που απεικονίζει σε διαδραστικό χάρτη τις δομές που εξυπηρετούν άτομα με ΔΑΦ στην Ελλάδα, ανά περιφέρεια και περιφερειακή ενότητα.
Το ανθρώπινο δυναμικό του τμήματος αποτελείται από 4 άτομα
- Την Επιστημονικά Υπεύθυνη
- Την Συντονίστρια Εκπαίδευσης
- Τον Συντονιστή Έρευνας
- Την Υπεύθυνη Οργάνωσης και Διοικητικών Υπηρεσιών


Για την περίοδο 2018-2019 έχουν σχεδιαστεί 11 εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη τουλάχιστον 6 ερευνητικά προγράμματα.

Ζητάμε άτομα να στηρίξουν εθελοντικά τη δράση και το έργο μας και συγκεκριμένα:


 -Για την διοικητική και οργανωτική υποστήριξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Δείτε εδώ το προφίλ εθελοντή


 -Επαγγελματία ψυχικής υγείας για συμμετοχή στο σχεδιασμό και υλοποίηση ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Δείτε εδώ το προφίλ εθελοντή.


Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στις εργασίες του τμήματος παρακαλούνται να αποστείλουν βιογραφικό στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..


Πληροφορίες δίνονται από την κ. Παρασκευή Χούλη (τηλ. 210 5731581, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 3:00μμ

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.