Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Η καλοκαιρινή μας συγκομιδή!

Το τέλος της χρονιάς πλησιάζει και τα καλοκαιρινά λαχανικά πληθαίνουν! 

Οι θεραπευόμενοι του Εξειδικευμένου Κέντρου Διάγνωσης και Αποκατάστασης ατόμων με ΔΑΦ «Ηλίανθος» του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου διαμόρφωσαν και φρόντισαν τον καλοκαιρινό λαχανόκηπο κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών. Στα πλαίσια του προγράμματος κηπουρικής, γνώρισαν τα είδη των καλοκαιρινών κηπευτικών, εξοικειώθηκαν με την εποχιακή εναλλαγή στον κήπο και εξασκήθηκαν σε καλλιεργητικές πρακτικές ενώ παράλληλα δούλεψαν σε ομάδες και συνεργάστηκαν για έναν κοινό σκοπό. 

Το πρόγραμμα αποσκοπεί μεταξύ άλλων στην καλλιέργεια  εποχιακών κηπευτικών, όπου οι θεραπευόμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν άμεσα μετά τη συγκομιδή, δημιουργώντας νόστιμες σαλάτες. Επιπλέον, συνεργάζεται με άλλα προγράμματα του Κέντρου, όπως το πρόγραμμα καλλιτεχνικών και το πρόγραμμα μαγειρικής ώστε οι θεραπευόμενοι να εμπλακούν με διαφορετικές δημιουργικές και παραγωγικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα κηπουρικής στοχεύει στην ενίσχυση των κινητικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων των θεραπευόμενων, καθώς και στην εξάσκηση τους σε πρακτικές διαδικασίες κηπουρικής, ενώ παράλληλα μαθαίνουν να δουλεύουν σε ομάδες και να εργάζονται με ασφάλεια. Επιπλέον, η συνεργασία του με άλλα προγράμματα, όπως η μαγειρική και τα καλλιτεχνικά, έχει ως σκοπό την εμπλοκή των θεραπευόμενων με δημιουργικές και παραγωγικές δραστηριότητες.


Μάθετε περισσότερα για τον Ηλίανθο του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου , τηλ 2105782341, Χρυσολωρά 10-12, Περιστέι (πλησίον στάσης μετρό "Αγ.Αντώνιος), Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Δευτ. - Παρ.: 8:00 - 21:00

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.