Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Γνωρίστε το autism__gr στο Instagram

O Παυλόπουλος Παναγιώτης, Ειδικός Παιδαγωγός του Eξειδικευμένου Κέντρου Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με ΔΑΦ "Ηλίανθος" ...

του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου μας παρουσιάζει το autism__gr στο Instagram

 aytismgr 1

Ονομάζομαι Παυλόπουλος Παναγιώτης και  είμαι απόφοιτος του  τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

aytismgr2

Από το 2017 συμμετείχα εθελοντικά στην παροχή υπηρεσιών για έφηβους και νεαρούς   ενήλικες με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ), συντονίζοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες για την εξυπηρέτηση θεραπευτικών στόχων.

Από το 2017 έως και σήμερα, εργάζομαι ως ειδικός παιδαγωγός σε μια θεραπευτική δομή που  εξειδικεύεται στην αξιολόγηση και αποκατάσταση των Διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών. 

Στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης και της συνεχιζόμενης κατάρτισης,  παρακολουθώ επιμορφωτικά σεμινάρια, εποπτείες Ψυχοπαιδαγωγικού προγράμματος και Ψυχοθεραπείας Κοινωνικής και Συναισθηματικής Ανάπτυξης και παιγνιοθεραπείας όπως επίσης συμμετέχω σε συνέδρια και ημερίδες που οργανώνονται στην Ελλάδα και αφορούν την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

aytismgr3

Έχω συμμετάσχει στο 7o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΥΤΙΣΜΟΥ, ως συγγραφέας της αναρτημένης ανακοίνωσης με θέμα: ‘’Αναλύοντας τις απόψεις και τις στάσεις των πολιτών με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.)"

Παράλληλα οργανώνω δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού γύρω από θέματα που αφορούν τον αυτισμό.

 aytismgr4

Πρiν από 4 χρόνια σκέφτηκα να δημιουργήσω to autism_gr στο instagram. Αρχικά για να υπάρχει μία κοινότητα όπου να ενημερώνονται οι συνάδελφοι για σεμινάρια, νέα και δράσεις για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος όσον αφορά στον αυτισμό αλλά και για να καταλάβουν οι οικογένειες πως δεν είναι μόνες τους. Πρέπει να αντιληφθούν  όσοι περισσότεροι γίνεται πόσο γεμάτο προκλήσεις είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί στο φάσμα ή να είσαι ο ίδιος μέσα σε αυτό. Στον αυτισμό τίποτα δεν είναι δεδομένο και κάθε κατάκτηση είναι τεράστια. Πάνω από όλα τα παιδιά είναι παιδιά. Δεν υπάρχει θεραπεία για τον αυτισμό, μόνο υποστήριξη εκπαίδευση και αγάπη. Ας θεραπεύσουμε την κοινωνία απ' το φόβο της. Όχι τον αυτισμό. Για να είναι κανείς αναντικατάστατος πρέπει να είναι πάντα διαφορετικός.

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.