Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Φωτογραφίζοντας το μέλλον

Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας Ατόμων με Αυτισμό...

Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη πτυχών και κρυμμένων «θησαυρών» του εσωτερικού κόσμου των ατόμων με αυτισμό και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας υγιούς κοινωνίας που ενσωματώνει τα άτομα με αυτισμό, ως μέλη με ίσα δικαιώματα στην αξιοπρέπεια, την ανεξαρτησία και την ενεργή συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Τη διοργάνωση της έκθεσης (24/6/19- 29/6/19) αναλαμβάνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» με την ευγενική φιλοξενία του Mind the Cup, Αιμιλίου Βεάκη 29, Περιστέρι.

Λίγα λόγια για την δράση
Με σύμμαχο 4 φωτογραφικές μηχανές και ένα 9θέσιο βανάκι, η ομάδα φωτογραφίας του «Ηλίανθου» της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» αποτελόύμενη από δύο θεραπευτές και πέντε εξυπηρετούμενους, επισκεπτόταν μία φορά την εβδομάδα για οκτώ μήνες (Οκτώβριος 2018-Μάϊος 2019) μέρη περιβαλλοντικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος στην Αττική (Ακρόπολη, Θ/Κ «Γ.Αβέρωφ», Βοτανικός Κήπος στο Χαϊδάρι, Λίμνη Μπελέτση κ.α.). Οι έφηβοι με αυτισμό, δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την δράση και μέσω της φωτογραφικής τέχνης, εκφράζονται, ενισχύουν την δημιουργικότητα τους, εμπλουτίζουν τα ενδιαφέροντά τους, αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες και ενισχύουν το επίπεδο αυτονομίας τους ( κυκλοφοριακή αγωγή, χρήση ΜΜΜ, διαχείριση χρημάτων κ.α.)


«Ο αυτισμός δεν είναι τραγωδία αλλά ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης και ύπαρξης»

Έχοντας πάντα στο μυαλό μας πως δεν υπάρχει θεραπεία για τον Αυτισμό, μόνο υποστήριξη, εκπαίδευση και αγάπη, θα θέλαμε όλοι να κατανοήσουν πως «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια» (Μικρός Πρίγκιπας).

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.