Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Κοινωνική Λέσχη στον "Ηλίανθο"!

Για την ψυχαγωγία και την κοινωνικοποίηση ατόμων με ΔΑΦ...

Πρόκειται για ομαδικό πρόγραμμα διάρκειας δύο ωρών που έχει ως στόχο την ψυχαγωγία και την κοινωνικοποίηση των ωφελούμενων. Η Κοινωνική Λέσχη μπορεί να παρέχει στα άτομα με ΔΑΦ ένα ασφαλές πλαίσιο, μέσα από το οποίο μπορούν να έρθουν σε βιωματική επαφή με το κοινωνικό περιβάλλον, να εξασκήσουν ήδη κατεκτημένες κοινωνικές δεξιότητες και να αναπτύξουν νέες, και να γενικεύσουν δεξιότητες που έχουν κατακτήσει σε ατομική ή και ομαδική θεραπεία.

Οι κοινωνικές λέσχες ομαδοποιούνται βάσει λειτουργικότητας, ηλικίας, και συγκεκριμένων δεξιοτήτων και ενδιαφερόντων των ατόμων που συμμετέχουν σε αυτές. Στόχος είναι να περιλαμβάνουν και εξωτερικά προγράμματα αν το επίπεδο λειτουργικότητας και η συμπεριφορά των παιδιών το επιτρέπει, αλλά μπορεί να πραγματοποιούνται και εντός της δομής με ειδικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Οι στόχοι της Κοινωνικής Λέσχης είναι τα άτομα με ΔΑΦ να έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς χώρους ψυχαγωγίας, εφόσον αυτό είναι εφικτό, (εστιατόρια, καφετέριες, σινεμά, μουσεία, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις) και να είναι σε θέση να ακολουθούν τους κανόνες της εκάστοτε κοινωνικής περίστασης, να εξασκήσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και να αναπτύξουν νέες, να δημιουργήσουν κοινωνικές σχέσεις και να εμπλουτίσουν τα ενδιαφέροντα τους.

Επιμέρους στόχους της Κοινωνικής Λέσχης αποτελούν η αυτόνομη μετακίνηση των μελών με τα Μ.Μ.Μ., η διαχείριση του χρόνου και των χρημάτων, η οργάνωση μιας συνάντησης και η διαχείριση απρόοπτων γεγονότων. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό τα άτομα να βιώνουν την επαφή τους με το κοινωνικό περιβάλλον ως μια θετική εμπειρία και να ψυχαγωγούνται.

Πληροφορίες: Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με ΔΑΦ "Ηλίανθος", τηλ 2105782341, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Χρυσολωρά 10-12, Περιστέρι (στάση μετρό "Αγιος Αντώνιος")

Δείτε εδώ περισσότερα για τον "Ηλίανθο"

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.