Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Ψυχοκινητικό Πρόγραμμα για άτομα με ΔΑΦ

Νέα προγράμματα από το Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με ΔΑΦ "Ηλίανθος"!

Το Ψυχοκινητικό πρόγραμμα βασίζεται στις αρχές της Ψυχοκινητικής Αγωγής. Η Ψυχοκινητική Αγωγή είναι μια ολοκληρωμένη μέθοδος κινητικής αγωγής που προσεγγίζει σφαιρικά το άτομο με αυτισμό σε επίπεδο πνευματικό, ψυχικό και κινητικό.

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση των κινητικών, γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων.
-καλύτερη επαφή με το σώμα τους και τους άλλους
-βελτίωση κινητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων


Οφέλη:
-προσανατολισμός στο χώρο
- οπτικοκινητικός συντονισμός
- ισορροπία
- ανάπτυξη αυτοπεποίθησης
- αύξηση της ανοχής στη ματαίωση και στη σωματική επαφή
-λειτουργία μέσα στην ομάδα
-κατάκτηση γνωστικών αντικειμένων (χρώματα, μεγέθη , χωρικές έννοιες)


Στα πλαίσια του Ψυχοκινητικού προγράμματος χρησιμοποιείται και η κινησιοπαιδαγωγική μέθοδος Sherborne που βοηθά στην ενίσχυση τόσο του κινητικού, όσο και του κοινωνικού/συναισθηματικού τομέα ενός ατόμου.

Η Sherborne δίνει έμφαση σε τρεις βασικές πλευρές ανάπτυξης που είναι: 1. η δυνατότητα σχέσης με τους άλλους. 2. η συνειδητοποίηση του εαυτού και 3. η συνειδητοποίηση του χώρου μέσα στον οποίο κάποιος βρίσκεται και κινείται. Τέλος, η κινησιοπαιδαγωγική αυτή μέθοδος βασίζεται σε 4 παράγοντες οι οποίοι αφορούν στην αίσθηση του σώματος (π.χ., σωματογνωσία), στην συνειδητοποίηση του περιβάλλοντος (π.χ., ποιότητα κίνησης, βάρος, δύναμη κτλ), στη συνειδητοποίηση της σχέσης με άλλα άτομα (επικοινωνιακές δεξιότητες και δεξιότητες παιχνιδιού) και στην ανάπτυξη του συναισθήματος.

Πληροφορίες: Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με ΔΑΦ "Ηλίανθος", τηλ 2105782341, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Χρυσολωρά 10-12, Περιστέρι (στάση μετρό "Αγιος Αντώνιος")

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τον "Ηλίανθο"

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.