Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή για άτομα με Aυτισμό

O "Hλίανθος" εμπλουτίζει τα προγράμματα του! 

Ο σκοπός της Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής είναι η αρμονική σωματική ανάπτυξη, η ψυχική και πνευματική καλλιέργεια των ατόμων με ΔΑΦ καθώς και η ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.

Στόχοι:
-η ανάπτυξη των θεμελιωδών κινητικών προτύπων
-η βελτίωση της φυσικής κατάστασης
- η γνώση του σώματος
-η απόκτηση δεξιοτήτων ενός αθλήματος

Μέσω του προγράμματος Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής, τα άτομα με αυτισμό βελτιώνουν την συμπεριφορά τους στον γνωστικό, στον κοινωνικό και συναισθηματικό τομέα.

Οφέλη:
-εμπλουτισμός λεξιλογίου
-ανάπτυξη γνωστικών σχημάτων
-απόκτηση στρατηγικών για την επίλυση προβλημάτων
-βελτίωση αυτό εκτίμησης και αυτό-πεποίθησης
- μείωση του άγχους
- κοινωνικότητα
-επικοινωνία
-συνεργασία
-αυτό-εξυπηρέτηση

Προτεραιότητα έχει η ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων και της προσωπικότητας των θεραπευόμενων καθώς και η ενίσχυση της υγείας τους.

Συγκεκριμένα επιδιώκεται η ανάπτυξη των αντιληπτικών ικανοτήτων (κιναισθητική αντίληψη, οπτική αντίληψη, ακουστική αντίληψη), των φυσικών σωματικών ικανοτήτων (ταχύτητα, ευλυγισία, ευκινησία), της μη λεκτικής επικοινωνίας (εκφραστική κίνηση, δημιουργική κίνηση), κοινωνικών και ψυχικών δεξιοτήτων (συνεργασία, ομαδικό πνεύμα, αυτοπειθαρχία, θέληση, υπευθυνότητα, υπομονή, επιμονή και θάρρος), της αυτοεκτίμησης, της δημιουργικότητας, καθώς και η υιοθέτηση ενός υγιεινού και δραστήριου τρόπου ζωής.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα εξωτερικά προγράμματα Π.Φ.Α. όπου το άτομο με ΔΑΦ επισκέπτεται εξωτερικό χώρο για να γυμναστεί μαζί με τον γυμναστή μας και εθελοντή της δομής.

Για πληροφορίες: Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με ΔΑΦ "Ηλίανθος", τηλ 2105782341, Χρυσολωρά 10-12, Περιστέρι (Μετρό Αγ. Αντώνιος)

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.