Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Γονείς ΜΑΖΙ Στο Ταξίδι Του Αυτισμού

Η ομάδα για μένα ήταν...

Διαβάστε τι είπαν οι γονείς που συμμετείχαν στη φετινή ομάδα Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων Ατόμων με Αυτισμό 

 

Η ομάδα για μένα ήταν...

1. ..ξεκούραση χωρίς ενοχές

2. ...μοίρασμα συναισθημάτων χωρίς να προσποιούμαι

3.... απενοχοποίηση για τον ρόλο του γονέα, αφού ίδιες ανησυχίες έχουμε όλοι

4.... μάθημα-εξέλιξη-ενδυνάμωση

5... συγκίνηση-γαλήνη-ενότητα-αγάπη-υποστήριξη

6.... αναγνώριση της διαφορετικότητάς μου χωρίς επίκριση, αλλά με αποδοχή

 

και επιπλέον 

Η ομάδα για μένα ήταν:

1..... ένα άγνωστο μονοπάτι, που με γλυκύτητα και καθοδήγηση ένιωσα ασφάλεια και έμαθα να περπατώ με όλη μου την αλήθεια και  πόσο σημαντικό είναι να φροντίζω τον εαυτό μου χωρίς ενοχή

2.... κοινό μοίρασμα συναισθημάτων με φροντίδα κατανόηση και δέσιμο

3.... φόβος.. που όταν μοιράζεται/ συντροφεύεται έρχεται η απενοχοποίηση

4.....σύνδεση, ξαλάφρωμα, υποστήριξη.. γαλήνη.. αυτοφροντίδα.. αλληλουποστήριξη 

5..... προσμονή.. σύνδεση.. μοίρασμα

6.... ανυπομονυσία για μοίρασμα συναισθημάτων, ανήκειν !

omada goneon

Τα παραπάνω είναι αναφορές γονέων που συμμετείχαν στην φετινή ομάδα Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων Ατόμων με Αυτισμό που διοργανώνει το Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με ΔΑΦ "Ηλίανθος".

 

Συντονισμός: Αγγέλα Μεννή: Κοινωνική Λειτουργός – Συστημική Θεραπεύτρια,
Τζίνα Πατσαρίνου: Σύμβουλος ψυχικής υγείας – Ειδικευόμενη Συστημική Θεραπεύτρια

 

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Εστιάζοντας στο πρώτο βασικό υποσύστημα της οικογένειας, εκείνο των γονέων, οραματιστήκαμε  το 2018 τον συντονισμό ομάδας γονέων, ώστε μέσα σε ένα ασφαλές και πλαισιωμένο σύστημα να υποστηριχθούν οι ανάγκες, οι ενοχές, οι επιθυμίες, οι δυσκολίες, οι ανησυχίες και τα όνειρα του γονέα συμβιώνοντας με τον αυτισμό μέσα από τους πολλούς και διαφορετικούς ρόλους του, όχι μόνο του γονέα παιδιού με αυτισμό, αλλά και του γονέα παιδιού χωρίς αυτισμό, μέσα από τον ρόλου του συζύγου, του γιου ή της κόρης, του αδελφού, του φίλου, του συναδέλφου. Σκοπός μας στις ομάδες είναι να ενισχυθούν ο γονικός και οι σημαντικοί άλλοι ρόλοι του, καθώς να προωθήσουμε μαζί την προσωπική τους ανάπτυξη.

Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς, ως άτομα - μέλη μιας ομάδας, έχουν τη δυνατότητα να συνευρεθούν με άλλους γονείς, να γνωριστούν μεταξύ τους, να αλληλεπιδράσουν, να μοιραστούν εμπειρίες, αγωνίες, προβληματισμούς για το παιδί τους και τους ίδιους, να δικτυωθούν, να υποστηριχθούν και να υποστηρίξουν.

Η ομάδα ως ζωντανή διεργασία είναι ένας χώρος ασφάλειας και αποδοχής όλων, ώστε όλοι να αισθάνονται την άνεση που απαιτείται για να εκφραστούν ελεύθερα. Δίνουν την ευκαιρία στους γονείς να γνωρίσουν και άλλους γονείς με παρόμοιες αναζητήσεις/προβληματισμούς/φιλοσοφία, να μάθουν να επικοινωνούν με ενσυναίσθηση και να υποστηρίξουν και ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον στο ρόλο τους ως γονείς.

 

Για τη χρονιά 2021/2022, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας όλων μας αλλά και για να δοθεί δυνατότητα σε γονείς εκτός Αττικής να συμμετάσχουν, η ομάδα θα συνεχιστεί  διαδικτυακά, διατηρώντας το μέχρι τώρα ζεστό και ασφαλές περιβάλλον που πλαισιώνουμε τους γονείς-μέλη των ομάδων μας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2105782341

 

 

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.