Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Συμμετοχή στο Συνέδριο στη Λάρισα με θέμα: "Το παζλ του αυτισμού, 10 χρόνια μετά-Εξελίξεις και προοπτικές"

O Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας πραγματοποίησε Επιστημονικό Συνέδριο στις 8-10/5/2015 με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού, 10 χρόνια μετά – Εξελιξείς & προοπτικές». Το συνέδριο, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, έλαβε χώρα στη Λάρισα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανερχόταν σε περισσότερα από 500 άτομα.

Το Κέντρο Ημέρας (κ.Η.) Εφήβων με Αυτισμό στη Δ. Αττική «Στην Αυλή του Κόσμου» του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου (ΚΠΕ) συμμετείχε με στο συνέδριο με δύο αναρτημένες ανακοινώσεις μέσω προβολής οπτικοακουστικού υλικού.

Η πρώτη είχε τίτλο «Παρουσίαση θεραπευτικού προγράμματος προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής εφήβων-νεαρών ενηλίκων με Δ.Α.Φ. (μέσω video)» από τους Φούντα Κ. γυμναστή προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής, Σιδηροφάγη Π., ειδική παιδαγωγό, Μπριντζουλάκη Ι, ψυχολόγο, επιστημονικά υπεύθυνο Κ.Η.

Σκοπός του θεραπευτικού προγράμματος ήταν να αναδείξει μέσω συγκεκριμένης μεθοδολογίας και θεραπευτικής παρέμβασης, πως έφηβοι χαμηλής και μέσης λειτουργικότητας με αυτισμό επιτυγχάνουν αυτόνομα την ολοκλήρωση μίας 45λεπτης θεραπευτικής συνεδρίας γυμναστικής.

Η δεύτερη ανακοίνωση είχε τίτλο «Πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής και αυτονομίας εφήβου με μέση λειτουργικότητα (Ανεξάρτητη μετάβαση σε τοπικό κατάστημα και αγορά προϊόντος με χρήση του συστήματος εναλλακτικής επικοινωνίας PECS – μέσω video)» από τους Μακρή Ε. ειδικό παιδαγωγό, Φούντα Κ. Φούντα Κ. γυμναστή προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής, Μπριντζουλάκη Ι, ψυχολόγο, επιστημονικά υπεύθυνο Κ.Η.

Σκοπός του θεραπευτικού προγράμματος ήταν να προωθήσει την αυτονομία του εφήβου, μέσω της μάθησης βασικών κανόνων κυκλοφοριακής αγωγής και να καλύψει την έλλειψη επικοινωνίας μέσω του συστήματος επικοινωνίας PECS.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να μεταφέρουμε τις ευχαριστίες μας στο σύλλογο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας για την άρτια διοργάνωση του συνεδρίου. Ήταν μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση για εμάς η συμμετοχή και κυρίως το μεγάλο ενδιαφέρον και η απήχηση που είχαν στο κοινό οι αναρτημένες ανακοινώσεις μας.

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.