Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Τηλεαποκατάσταση από το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

Εξειδικευμένα θεραπευτικά προγράμματα μέσω τηλεδιάσκεψης

Η Αστική Μη Κερδοσκοπικής Εταιρεία, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου υλοποιεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα εξ αποστάσεως θεραπείας για παιδιά/εφήβους που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές και αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές λόγου - ομιλίας – επικοινωνίας ή αναπτυξιακές – συναισθηματικές διαταραχές.

foto3


Η πρωτοβουλία αυτή, αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας της κινητής επικοινωνίας, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών/ εφήβων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης ένα αποκαταστασιακό πρόγραμμα που έχουν ανάγκη.

foto2

 


Τα θεραπευτικά προγράμματα υλοποιούνται από το Τμήμα Παιδιών και Εφήβων, με την συμβολή οπτικοακουστικών μέσων και παρέχουν τη δυνατότητα στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εξειδικευμένες θεραπευτικές υπηρεσίες , χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους.

foto4


Εως σήμερα, από τα γραφεία του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στη Χίο έχουν λάβει υπηρεσίες 7 περιστατικά σε απομακρυσμένα χωριά του νομού, στις Οινούσσες, στη Σαντορίνη ,στην Εύβοια και στην Ρόδο.


Η τηλεαποκατάσταση πραγματοποιείται με τη χρήση εξειδικευμένων υπολογιστών από έμπειρους θεραπευτές. Η διαδικασία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι απλή και προσιτή για κάθε χρήστη.


Για περισσότερες πληροφορίες: Μαρία Γιαλούσση, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , τηλ: 2271-0-20000

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.