Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού;

Γράφει η Ελένη Παρασκευή Ράντζου, Ψυχολόγος – Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού...

 

Είναι πλέον αποδεκτό πως ο επαγγελματικός προσανατολισμός αφορά συνολικά την ενήλικη ζωή μας και όχι μόνο την επαγγελματική μας επιλογή. Ο ειδικά εκπαιδευμένος σύμβουλος χρειάζεται να γνωρίσει καλύτερα τον συμβουλευόμενο προκειμένου να ανακαλύψει τα ενδιαφέροντα του, τις ικανότητές του, την προσωπικότητά του αλλά και τις προσωπικές του αξίες και επιθυμίες για να ένα επιτυχημένο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Προκειμένου αυτό να συμβεί πραγματοποιούνται οι παρακάτω συναντήσεις:

• Στην πρώτη συνάντηση ο συμβουλευόμενος θα ενημερωθεί για το πρόγραμμα και τα οφέλη του και ο σύμβουλος θα λάβει τις πρώτες χρήσιμες πληροφορίες από τον ενδιαφερόμενο. Στο τέλος αυτού του ραντεβού θα ενημερωθούν και οι γονείς για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει, ενώ συμπληρωματικές πληροφορίες μπορεί να ληφθούν επίσης.
• Στη δεύτερη συνάντηση, ο συμβουλευόμενος θα κληθεί να απαντήσει σε κάποια σταθμισμένα ερωτηματολόγια που αφορούν στην προσωπικότητά του αλλά και τα ενδιαφέροντα που έχει αυτή τη χρονική περίοδο.
• Στο τρίτο ραντεβού, ο συμβουλευόμενος θα κληθεί επίσης να απαντήσει σε ένα νέο ερωτηματολόγιο που αφορά στις ικανότητές του, εξετάζοντας διάφορους τομείς. Επιπλέον σε αυτή τη συνάντηση ο συμβουλευόμενος θα έχει κάποιο χρόνο με τον σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού ώστε να γίνει βαθύτερη διερεύνηση των προτιμήσεων του και των αναγκών του, τη στάση του απέναντι στα επαγγέλματα και τη ζωή συνολικότερα.
• Στο τέταρτο και τελευταίο ραντεβού, ο συμβουλευόμενος και οι γονείς του θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των παραπάνω ερωτηματολογίων αλλά και των επαγγελματικών κατηγοριών που προκύπτουν.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ο συμβουλευόμενος θα ανακαλύψει τις ικανότητές του και θα πάρει πληροφορίες για την προσωπικότητά του, με σκοπό να τις αξιοποιήσει όχι μόνο στην επιλογή της επαγγελματικής του ταυτότητας αλλά και σε όλη του τη ζωή.

Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του επαγγελματικού προσανατολισμού εδώ.

 

 Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού με τη Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Πληροφορίες: Τμήμα Παιδιών και Εφήβων, τηλ 2271020000(εσωτ.1)

 

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.