Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Tουρνουά Bowling Ατόμων με ΔΑΦ: Διοργάνωση-θεσμός!

Γράφει ο Κ.Φούντας, Γυµναστής προσαρµοσµένης φυσική αγωγή, Κέντρο Ημέρας Εφήβων – Νεαρών Ενηλίκων με Αυτισμό «Στην Αυλή του Κόσμου», Κέντρο Παιδιού και Εφήβου...

 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Αυτισμού (2/4) προτάθηκε στην Διεπιστημονική Ομάδα του Κέντρου Ημέρας" Στην Αυλή του Κόσμου" η διοργάνωση τουρνουά Bowling με την συμμετοχή ατόμων με Αυτισμό.

H αρχική σκέψη για το τουρνουά ήταν η ευκαιρία άθλησης των ατόμων με ΔΑΦ, η συμμετοχή και η συνύπαρξη τους με άλλους αλλά και η δυνατότητα να αποδείξουν ότι μπορούν να αγωνίζονται τόσο στους εαυτούς τους όσο και στις οικογένειές τους.


Βασικός στόχος ήταν η ψυχαγωγία και η δυνατότητα κοινωνικοποίησης των ατόμων με ΔΑΦ. Επιπλέον, ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το συναίσθημα χαράς το οποίο θα δημιουργούταν μέσα από ένα νέο, ευχάριστο και διασκεδαστικό παιχνίδι καθώς και από την αλληλεπίδρασή τους με άλλους ανθρώπους. Ταυτόχρονα, θετικά συναισθήματα θα προέκυπταν και από την πλευρά των γονέων οι οποίοι θα μπορούσαν να δουν έμπρακτα πλέον ότι τα παιδιά τους έχουν την δυνατότητα να παίζουν, να αγωνίζονται και να διασκεδάζουν ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Κατ’ επέκταση με τα παραπάνω, ένας ακόμα βασικός σκοπός του τουρνουά είναι η ενημέρωση της κοινότητας σχετικά με τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να ενταχθούν σε αυτήν τα άτομα με ΔΑΦ , μειώνοντας με αυτό τον τρόπο την περιθωριοποίηση των συγκεκριμένων ατόμων και ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας. Κύριο μέλημα είναι να θεραπεύσουμε την κοινωνία από την άγνοια και τον φόβο της και όχι τον αυτισμό.

Βασιζόμενοι στις παραπάνω σκέψεις, αντιλήψεις αλλά και προσδοκίες τον Απρίλιο του 2014 πραγματοποιήθηκε η πρώτη διοργάνωση bowling ατόμων με ΔΑΦ στην οποία συμμετείχαν 86 άτομα από 9 διαφορετικούς φορείς. Βλέποντας την χαρά στα μάτια των εφήβων με αυτισμό όσο και των γονιών -συνοδών αποφασίστηκε η καθιέρωση του τουρνουά σε ετήσια βάση.

Με το πέρασμα των χρόνων αυξήθηκαν οι συμμετέχοντες όπως και οι φορείς. Το 2019 το σύνολο των συμμετεχόντων έφτασε τους 132 και οι φορείς τους 15. Οι ηλικίες που συμμετείχαν ήταν από 8 έως 60 χρονών. Το 2019 το τουρνουά μεγάλωσε και άλλο έχοντας συμμετοχές εκτός Αττικής.
Όλες οι διοργανώσεις στέφθηκαν από επιτυχία χάρη στην συμμετοχή των θεραπευτών και των εθελοντών του ΚΠΕ. Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε και τους χορηγούς του ΚΠΕ που στήριξαν την προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια.

Φέτος του τουρνουά αναβλήθηκε προσωρινά εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονωιού. Ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι ότι η διοργάνωση αυτή θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα.

0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Οι δράσεις μας, σεμινάρια εξειδίκευσης και ανοιχτές θέσεις εργασίας κάθε μήνα στο email σου!
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now