Σοφία Γρέγου

Η Σοφία Γρέγου είναι απόφοιτη του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης- Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας-Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας.
Εργάζεται από το 1995 ως κοινωνική λειτουργός στην τοπική αυτοδιοίκηση Β βαθμού στη Χίο ενώ από το 2013 είναι προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Χίου.
Ως υπεύθυνη για τον έλεγχο των κοινωνικών φορέων στη Χίο, ασχολείται με περιπτώσεις παραμέλησης κακοποίησης ανηλίκων. Επίσης είναι επόπτρια επαγγελματίας ασκούμενων κοινωνικών λειτουργών.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ΑΜΚΕ Κέντρο Παιδιού και Εφήβου από το 1996 και εργαζόμενη έως σήμερα. Στα πλαίσια αυτού υπήρξε υπεύθυνη επόπτρια εκπαίδευσης-ευαισθητοποίησης ομάδας επαγγελματιών σε θέματα ψυχικής υγείας.
Είναι ιδρυτικό μέλος, ως επαγγελματίας ψυχικής υγείας, του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης Το.Ψ.Υ Νομού Χίου που συστάθηκε το 2004.
Επιπρόσθετα, είναι μέλος του Δ.Σ του Τ.Τ Σ.Κ.Λ.Ε από την ίδρυσή του έως σήμερα.
Από το 2004 έως 2005 υπήρξε υπεύθυνη επόπτρια στα εξής επιχειρησιακά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα που υλοποιούνται από τη Ν.Α.Χ σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς:
1. “Παρέμβαση σε κοινωνικά αποκλεισμένες οικογένειες με ανήλικα παιδιά”
2. “Δημιουργική απασχόληση για παιδιά- ενήλικες με βαριά νοητική υστέρηση και πολλαπλές αναπηρίες”
3. “Απογραφή των ατόμων με αναπηρίες στο νομό Χίου.
4. “Αθλητισμός για άτομα με αναπηρίες” Μάρτιος- Ιούνιος 2003.
Έχει παρακολουθήσει την εκπαίδευση στο «Πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών-συντονιστών σχολών γονέων» της Μ.Χουρδάκη (Μάρτιος- Ιούνιος 2003) καθώς και το «Σεμινάριο ευαισθητοποίησης: Συστημική θεωρία και πράξη. Συνεργασία Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας» (2010-2013)