Ειδήσεις

Newsletter - Gallery- Videos - Άρθρα

Έμφυλες ταυτότητες

Με μεγάλη χαρά αποδεχθήκεμε την πρόταση του 1ου Γυμνασίου Χίου ...

για να μιλήσουμε στους μαθητές για τις έμφυλες ταυτότητες*.

Η ψυχολόγος Ζέττα Σταματελοπούλου και η ειδική εκπαιδευτικός Δέσποινα Βασιλάκη από την διεπιστημονική ομάδα του Τμήματος Παιδιών και Εφήβων πραγματοποίησαν ομιλία και βιωματικές ασκήσεις στους μαθητές της Γ΄Γυμνασίου στις 17/4/2019.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σε ζητήματα Διατροφής, Εθισμού-Εξαρτήσεων και Έμφυλων Ταυτοτήτων στην Β΄Βάθμια Εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα που αφορούν στο βιολογικό και το κοινωνικό φύλο, την αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων, τη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ευχαριστούμε πολύ τους καθηγητές του 1ου Γυμνασίου που μας προσκάλεσαν για τρίτη χρονιά φετός να μιλήσουμε στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας στους μαθητές. Η ψυχική υγεία των εφήβων αποτελεί ένα πολύ σημαντικό θέμα και μας αφορά όλους!

*Ταυτότητα φύλου ή έμφυλη ταυτότητα είναι η αντίληψη ενός ανθρώπου για το φύλο του. Σε όλες τις κοινωνίες υπάρχει μία φόρμα φύλων που αποτελεί βάση για τη διαμόρφωση της κοινωνικής ταυτότητας ενός ατόμου όσον αφορά στην αλληλεπίδρασή του με τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας. Στις περισσότερες κοινωνίες, ο βασικός διαχωρισμός των έμφυλων συμπεριφορών διακρίνεται στους άνδρες και στις γυναίκες, ένα δίπολο φύλων, το οποίο και ακολουθούν οι περισσότεροι, το οποίο επιβάλλει συμμόρφωση στις αντιλήψεις της αρρενωπότητας ή της θηλυκότητας σε όλες τις μορφές του φύλου: βιολογικό φύλο, ταυτότητα φύλου και έκφραση φύλου. Σε όλες τις κοινωνίες, υπάρχουν άτομα που δεν ταυτίζονται με όλα τα χαρακτηριστικά του φύλου που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση.Tags:
0
0
0
s2sdefault

Αθήνα

Διεύθυνση :

Χρυσολωρά 10-12 ,  121 32 , Περιστέρι

Τηλέφωνο :

2105789190, 5782341, 5731581

Φάξ :

2105789191

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του κέντρου μας.
Συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας
Subscribe now

Σύνδεση μελών ΚΠΕ

Χίος

Διεύθυνση :

Εγκρεμού 30 , 82131   Χίος

Τηλέφωνο :

2271020000

Φάξ :

2271021213

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.